Wanneer je je eerste auto koopt, moet je op heel veel dingen letten. Het mag natuurlijk geen miskoop zijn waar je later spijt van hebt. Lees hieronder 3 tips bij de aanschaf van je eerste auto

Kies jouw budget

Het is belangrijk om vooraf een budget te bepalen wat jij bereid bent om uit te geven. De nieuwste en snelste auto is een leuk idee, maar past niet altijd in iedereens budget. Bepaal dus voor je auto’s gaat bekijken, hoeveel je kwijt wil zijn. Vergeet daarnaast niet dat je naast de aanschafkosten, ook te maken hebt andere kosten zoals wegenbelasting en de autoverzekering. Bereken dus vooraf wat de kosten voor de auto verzekering zal zijn en hoeveel wegenbelasting je zal moeten betalen. 

 

Controleer de kilometerstand

Wanneer je een potentiele auto hebt gevonden, is het belangrijk dat je nog even de kilometerstand controleert. Bekijk of de huidige kilometerstand logisch is in verhouding met het aantal uitgevoerde Apk’s en andere onderhoudsbeurten. Door dit te controleren kun je al snel concluderen of de kilometerstand is teruggedraaid. 

 

Check het onderhoudsboekje 

Nu je auto binnen je budget valt en de kilometerstand klopt, is het een grote kans dat je de auto zal kopen. Het is wel belangrijk om nog even het onderhoudsboekje te vragen. In het onderhoudsboekje worden alle beurten die een auto heeft gehad, genoteerd. Wanneer het onderhoudsboekje ontbreekt, kan je er van uit gaan dat de auto niet goed is onderhouden. Koop dan de auto niet! Is het boekje er wel, maak dan alsnog even een proefrit. Tijdens een proefrit kun je bekijken of de auto het doet zoals je verwacht. Probeer hiervoor verschillende wegen uit en kijk of de auto goed optrekt, soepel schakelt en je geen rare geluiden hoort. Is daar geen sprake van, dan is het grote kans dat dit je eerste auto wordt!