Je wilt een auto uit Amerika importeren maar je hebt geen idee waar je moet beginnen? Het proces waar je instapt wanneer je een voertuig importeert, bevat vier belangrijke stappen. Om het importeren van jouw nieuwe auto uit Amerika zo duidelijk en eenvoudig mogelijk te maken, vind je hier vier tips. Volg deze tips op en voor je het weet staat jouw nieuwe auto voor de deur.

 

Tip 1 – Kies jouw droomauto uit Amerika

Een auto importeren uit Amerika brengt nogal wat moeilijkheden met zich mee. Voor je een auto aanschaft wil je deze goed hebben bekeken. Het is begrijpelijk dat je niet even op en neer kunt vliegen naar Amerika om een auto te bekijken. Zorg er daarom voor dat je voldoende duidelijke foto’s te zien krijgt van de auto die jij op het oog hebt. Daarnaast is het verstandig om een inspectierapport aan te vragen. Zo ben je helemaal op de hoogte van de auto en kan jij rustig vanaf de bank bedenken of je deze wilt aanschaffen.

 

Tip 2 – De aankoop van jouw nieuwe auto

Zorg altijd voor een veilige betaling wanneer je een auto uit Amerika importeert. Betaal niet voordat de auto bij de verkoper opgehaald is. Maak ook nooit geld over als je niet 100% zeker bent van jouw zaak. Het is verstandig om anonieme betalingsconstructies zoals PayPal of Western Union te vermijden en overweeg het gebruik van b2b-betaling automatisering voor extra veiligheid en transparantie in uw transacties.

 

Tip 3 – Soepel het proces door met de juiste documenten

Om het invoeren van jouw nieuwe auto goed te laten verlopen, zijn er meerdere documenten nodig. Zorg dat je van te voren uitgezocht hebt welke documenten dit zijn en dat je deze tijdig aan jouw transportbedrijf geeft. Zo voorkom je eventuele vertragingen of problemen.

 

Tip 4 – De weg op met een veilige auto

Als jouw nieuwe auto eenmaal in Nederland is, moet deze wel aan de Europese technische normen en regels voldoen. Amerikaanse auto’s voldoen hier over het algemeen niet aan. Zorg dus dat je jouw auto direct laat aanpassen naar de huidige regels, zodat jij snel en veilig de weg op kunt!  

 

Auto importeren met SCL Rotterdam

Heb jij een mooie auto gevonden in Amerika en wil je deze auto importeren? SCL Rotterdam heeft uitgebreide ervaring met import uit Amerika. Je kan kiezen uit meerdere pakketten, zo zit er altijd wel één tussen die aan jouw wensen voldoet. Professionele en ervaren medewerkers helpen jou graag door dit proces heen en zorgen dat jouw nieuwe auto snel, eenvoudig en voor een goede prijs voor jouw deur staat.