Een weekje op vakantie in het buitenland en daarbij de landschappen verkennen door te toeren met een gehuurde auto? Gezellig roadtrippen met de vriendengroep, of verre reizen maken met het hele gezin? Wanneer u in het land van bestemming aankomt, kunt u ervoor kiezen om daar een auto te huren, zodat u vrij bent om te gaan en staan waar u maar wilt. Maar waar moet u op letten wanneer u in het buitenland een auto gaat huren? In dit artikel geven we u een aantal tips, zodat u zich goed kunt voorbereiden op het huren van een auto in het buitenland, zonder daarbij te veel geld uit te hoeven geven.

Waar u op moet letten bij het kiezen van een verhuurder

Er zijn veel verschillende autoverhuurders, die allemaal andere prijzen en regels hanteren. Het is daarom aan te raden om vooraf in Nederland al op zoek te gaan naar welke autoverhuurders zich allemaal in de omgeving bevinden. Eventueel kunt u zelfs al van tevoren via internet boeken, zodat u de auto op plaats van bestemming alleen nog maar hoeft af te halen. Zo kunt u van tevoren al rustig alle gegevens doornemen en het boekingsproces doorgaan, zonder dat de taal hierbij een barrière vormt.

Ook is het handig om goed op de prijzen te letten. Er is natuurlijk de huurprijs, maar daarnaast is het ook handig om te weten welke verzekeringen zijn inbegrepen bij het huren van de auto en hoe hoog het eigen risico is dat u moet betalen in het geval dat u schade rijdt. Ook is het niet altijd de beste optie om voor een budgetauto te kiezen. Het kan namelijk zijn dat deze niet zo zuinig rijdt, waardoor u veel meer brandstof kwijt bent wanneer u bijvoorbeeld door de bergen gaat rijden. Houd rekening met al deze verschillende aspecten, en neem dit mee wanneer u de prijzen van de verhuurders gaat vergelijken.

Verder is het van belang om goed te kijken welke eisen worden gesteld aan de bestuurder. Sommige verhuurders stellen een bepaalde leeftijd die de bestuurder moet hebben, anderen gaan uit van een bepaald aantal jaren rijervaring. Als er meerdere personen uit het gezelschap in de auto gaan rijden, is het handig om van tevoren te informeren of dit mogelijk is en of hier extra kosten aan verbonden zijn.

Waar u op moet letten bij het huren van de auto

U bent aangekomen op de plek van bestemming en het is tijd om de auto bij de verhuurder op te gaan halen om uw reis voort te zetten. Waar moet u hierbij op letten? Ten eerste is het van belang om alle benodigde zaken bij u te hebben. Identiteitsbewijzen van alle bestuurders, of papieren waar uw adres op staat. Ga van tevoren na wat u nodig hebt om u te kunnen identificeren, en zorg ervoor dat u dit bij u heeft. Hebt u uw twijfels over bepaalde papieren die u mee moet nemen? Vraag dan eerst na waarom deze benodigd zijn.

Ten tweede kunt u, voordat u in de auto stapt, eerst eens goed kijken of u beschadigingen op de auto aantreft. Door van tevoren aan de verhuurder aan te geven dat deze al op de auto zitten, bewijst u dat u hier zelf niet verantwoordelijk voor bent. Noteer ten slotte het nummer van de verhuurder. Als er tijdens de reis iets gebeurt en u bijvoorbeeld schade rijdt, kunt u het best zo snel mogelijk contact opnemen.

Waar u op moet letten bij het terugbrengen van de auto

Uw rit is afgelopen, en u wilt uw auto weer terugbrengen om vervolgens terug te keren naar huis. Zorg ervoor dat u de gemaakte afspraken nakomt, bijvoorbeeld door de auto terug te brengen met een volle tank. Controleer verder of er nieuwe beschadigingen op de auto zijn gekomen, en laat dit ook zien aan de verhuurder. Zo voorkomt u dat u achteraf wordt beschuldigd van eventuele nieuwe beschadigingen waar u niet verantwoordelijk voor bent.

Op deze manier kunt u gerust een auto huren tijdens uw verblijf in het buitenland, zodat u onbezorgd kunt gaat genieten van uw reis. Geniet ervan!