Wil je een nieuwe auto kopen? Dat kan dan op een aantal manieren. Je gaat naar de dealer voor een nieuwe wagen of een tweedehands exemplaar of je zoekt online een auto bij de verschillende dealers. Dit hoeven niet per se Nederlandse aanbieders te zijn. Het kan namelijk voorkomen dat je op zoek bent naar een specifiek model dat alleen in het buitenland verkrijgbaar is. En het is ook vaak zo dat wanneer je een auto koopt in Duitsland, je flink op de kosten kunt besparen. Dan is het echter nog wel noodzaak om de auto te importeren. Dit kan je helemaal zelf regelen, je schakelt de hulp in van een specialist of je verdeelt de taken. Maar welke optie past het beste bij jou?

Ga zelf aan de slag

Wil je eerst proberen om de import van je nieuwe auto helemaal zelf aan te pakken? Dan is het wel verstandig dat je eerst de nodige research doet. Je krijgt namelijk niet alleen te maken met allerlei soorten kosten, maar ook met het nodige regelwerk met betrekking tot het kenteken, de BPM, de keuring en de verzekering. Als je zelf besluit om de auto op te halen, is het ook verstandig om een voertuig te regelen waarmee je de auto kunt vervoeren. Wil je hier namelijk mee gaan rijden, dan heb je wel eerst een Nederlands kenteken nodig. Doe daarom voldoende onderzoek en neem bij vragen ook contact op met instanties zoals de RDW.

 

Werk samen met een bedrijf

Zelf een auto importeren kan een hele klus zijn. Daarom is het ook mogelijk om deze klus deels of helemaal uit handen te laten nemen door een specialist. Na het uitzoeken van de auto zorgt de specialist er bijvoorbeeld voor dat je auto tegen een eerlijk tarief naar Nederland wordt vervoerd. Vervolgens regelen zij het Nederlandse kenteken voor je. Of je krijgt van het betreffende bedrijf een importkenteken, zodat je de auto alsnog zelf op kunt halen. Eenmaal in Nederland handelen zij de verdere zaken voor je af. Dat kan in totaal een hoop kosten en tijd schelen.

 

Verschillende pakketten

Om je op weg te helpen met de import van je auto heeft Easy Import een aantal auto import pakketten waar je uit kunt kiezen. Zo is er het ‘Doe het zelf’-pakket, waarbij alle administratieve rompslomp uit handen wordt genomen. Het ‘Doe het samen’-pakket is er voor wanneer je graag wat meer begeleiding wilt op het gebied van waardebepaling, BPM, kenteken en verzekeringen. Zo weet je zeker dat jij nooit te veel betaald en het idee achter een auto importeren nog steeds behouden blijft: geld besparen.