Door heerlijk rond te rijden in je auto krijg jij het gevoel van ultieme vrijheid. Wil je ook tijdens je vakantie niet afhankelijk zijn van het schema van de reisleider, het openbaar vervoer of de activiteiten op de camping? Dan is het in dit geval ook mogelijk om te kiezen voor een autorondreis. Zo ontdek je niet alleen de mooiste plekjes van Nederland, maar kan je bij reisbureaus ook rondreizen boeken voor in het buitenland. En het mooie is, jij bepaalt het tempo.

Rust in je planning

Ga je komende zomer op reis naar Argentinië? Dan zal je lijstje met bezienswaardigheden behoorlijk lang zijn. Want je wilt niet alleen Buenos Aires zien, maar ook de vulkanen, het merendistrict en Patagonië. Dan is een goede planning noodzakelijk. Bespaar jezelf een hoop tijd en moeite en boek een autorondreis. In dit geval kan je kiezen uit een paar themareizen met bestemmingen die je zelf per auto aflegt. Wanneer je uit het vliegtuig stapt, staat de auto al voor je klaar, de route is voor je uitgestippeld en de accommodaties zijn gereserveerd. Het enige wat jij nog hoeft te doen is gas geven. Daarnaast is het mogelijk om het programma aan te passen indien je speciale wensen hebt.

 

Geen gedoe met bagage

Ben je het helemaal zat om tijdens de vakantie steeds te moeten slepen met je bagage? Met een autorondreis is dat gelukkig heel anders. In dit geval zit je voor een groot gedeelte van de reis in de auto, dus dit is eigenlijk je hotelkamer. Alles wat je nodig hebt, heb je dus ook gelijk bij je. Geen gedoe met koffers steeds uit- en inpakken, gewoon pakken wat je moet hebben en weer door. En daarnaast kan je nu ook met een gerust hart winkelen, want zolang je aankoop in de auto passen is het geen probleem. Zorg in dit geval wel dat je een koffer bij je hebt voor ruimbagage voor de vlucht terug.

 

Je rijbewijs voor in het buitenland

Bij een autorondreis in het buitenland is het goed om ruim van tevoren op zoek te gaan naar de nodige informatie. Dan zal je ook zien dat je voor landen buiten Europa een ander rijbewijs aan moet schaffen in de vorm van een internationaal rijbewijs. Hier hoef je geen examens of andere testen voor af te leggen. Gewoon een aanvraag indienen bij de ANWB en een kopie van je paspoort inleveren, een pasfoto voor op je nieuwe rijbewijs en een vergoeding betalen. Dit internationaal rijbewijs is overigens 12 maanden geldig. Helemaal handig als je nog een andere autorondreis in de planning hebt voor het komende jaar.