Het aankopen van een auto in het buitenland wordt steeds populairder, Vooral omdat de prijzen in het buitenland een stuk lager zijn. Houd er echter wel rekening mee dat je ook BPM moet betalen als je een auto uit het buitenland importeert. Dit omdat deze voor het eerst op de Nederlandse markt komt, bij sommige zakelijke auto’s moet je ook nog btw afdragen. De BPM berekenen van een auto is niet eenvoudig en veel mensen kunnen er wel wat hulp bij gebruiken.

Hoe wordt BPM berekend?

Er zijn een aantal factoren van belang bij het berekenen van de BPM. Het belangrijkste is de cataloguswaarde. Dit is de waarde van de auto wanneer deze nieuw verkocht werd. Je moet eerst kijken naar het bouwjaar en de cataloguswaarde van een nieuw model in dat jaar. Daarnaast is de milieuvriendelijkheid van belang. Hoe milieuvriendelijker de auto is, hoe minder BPM je hoeft te betalen. Daarom wordt het ook steeds interessanter om een duurzame auto aan te schaffen.

Doe-het-zelf met BPM calculator

Met een BPM-calculator kan je zelf uitrekenen hoeveel BPM, en eventueel hoeveel BTW, er op de auto zit. Het is handig om uit te rekenen hoeveel BPM je moet afdragen als je een auto uit het buitenland wilt importeren. Hierbij is de aanschafprijs dus ook van belang, houd er wel rekening mee dat dit de Nederlandse bruto aanschafprijs moet zijn.

Schakel de hulp in van een specialist op het gebied van BPM berekenen

Zoals je misschien nu al zal ervaren, is het uitrekenen van de BPM nog niet zo eenvoudig. De meeste mensen kunnen hierbij wel wat hulp gebruiken. Maak gebruik van de hulp van een specialist op dit gebied, de specialisten van MijnBPM hebben al jaren ervaring met het invoeren van auto’s en het afdragen van BPM. Ze kunnen het daarom eenvoudig en efficiënt voor je uitrekenen en eventueel ook het importeren voor je uit handen nemen. Dan hoef je er niet meer naar om te kijken en weet je zeker dat het goed gebeurt.