busje huren Busje Huren

Goedkoop een busje huren

Busje huren

Er zijn diverse redenen waarom mensen kiezen voor een busje huren. Zo kun je een busje huren voor een verhuizing, voor een vakantie, voor een dagje uit of voor een verbouwing. Voor elke gelegenheid zijn er specifieke busjes die je het beste kunt huren. In dit artikel gaan we in op de mogelijkheden qua soorten busjes die je kunt huren en geven we je praktische tips om rekening mee te houden als je op zoek gaat naar een huurbus.

Wat voor bus wil je huren?

Zoek je een geschikte bestelbus, dan is het belangrijk om te kijken waarvoor je het busje wilt gaan gebruiken. Er zijn feitelijk drie typen bussen om uit te kiezen, namelijk een bestelbus (ook bekend als bestelwagen), een verhuisbus en een personenbus. Bestelbussen en verhuisbussen kenmerken zich door hun grote laadruimte. Hierdoor kunnen er veel dozen, producten, pakjes, gereedschappen, spullen en huisraad in de bus opgeslagen worden. Personenbusjes zijn speciale busjes om tot negen personen mee te vervoeren. Omdat ze een stuk kleiner zijn dan een touringcar, maar groter dan een station, worden ze ook wel minibusjes genoemd. Over het algemeen hebben personenbusjes relatie veel bagageruimte, zodat ze als taxi gebruikt kunnen worden.

Voor welke gelegenheid wil je een bus huren?

Als je een busje wilt huren, is de keuze voor het model afhankelijk van de vraag waarvoor je het huurbusje wilt gebruiken. Ga je met meerdere personen op vakantie, dan is een personenbusje de ideale keuze. Naast ruimte tot negen personen, kun je in deze busjes namelijk ook voldoende bagage kwijt die je op vakantie nodig hebt. Kies je voor een werkbusje, bijvoorbeeld omdat je klusser, pakketbezorger of elektricien bent, dan heb je een bus nodig met veel opbergruimte. Hetzelfde geldt als je een verhuizing hebt ingepland. Hoe groter de laadruimte is, hoe minder ritten je dan hoeft te maken om je inboedel te verplaatsen. Natuurlijk kun je ook een vrachtwagen huren voor extra laadruimte, maar daarvoor heb je (bij bepaalde groottes) wel een C-rijbewijs nodig. Ten slotte kan het ook zijn dat je alleen een busje nodig hebt voor een weekendje weg. Afhankelijk van het aantal passagiers is een personenbusje of minibusje dan de beste optie.

5 tips voor het huren van een busje

Waar moet je allemaal op letten als je een busje voor je werk, een vakantie, verhuizing of weekendje weg wilt huren? Hoe kun je dit voordelig regelen? Om je hierbij te helpen, hebben we de vijf beste tips voor je verzameld. Doe er je voordeel mee en huur ook voordelig, snel en veilig het meest geschikte busje voor jouw activiteit(en):

Tip 1

De kosten voor het huren van een busje kunnen, afhankelijk van de aanbieder en het type busje, flink uiteenlopen. Wil je zoveel mogelijk kunnen besparen op de huurkosten, dan is het in de eerste plaats belangrijk om diverse verhuurders met elkaar te vergelijken op basis van prijs, aanbod en kwaliteit. En dan te kiezen voor de meest kwalitatieve en voordelige aanbieder. Er zijn op internet tal van goede vergelijkingssites te vinden om huurbusjes te vergelijken en te huren.

Tip 2

Wil je voordelig een personenbusje, verhuisbusje of werkbusje huren en heb je de keuze over het moment waarop je dat doet? Kies dan voor het huren buiten schoolvakanties en feestdagen om. Vaak zijn de tarieven buiten het hoogseizoen en op gewone dagen voordeliger dan tijdens vakanties en op feestdagen. Dus plan je verhuizing buiten een vakantie om en kies ervoor om, als je een weekendje met een huurbus erop uit wilt, je dit niet op feestdagen doet.

Tip 3

Wil je zo voordelig mogelijk een busje huren, dan is het aan te raden om de haaltijden en terugbrengtijden goed in het vizier te houden. Haal het busje meteen op, op het moment dat je hem mag meenemen. De prijzen van huurbusjes gelden vaak per dag. Dus breng je het busje een uur of twee uur te laat terug, dan betaal je voor die extra uren het dagtarief. En dat is natuurlijk jammer van het geld.

Tip 4

Het is aan te raden om bij bushuur te kiezen voor één bestuurder. Veel verhuurbedrijven rekenen een extra toeslag als je meer dan één chauffeur opgeeft. Die toeslag kan al snel 10 euro per dag bedragen. Als het niet nodig is, is het dan ook slimmer om te kiezen voor een huurbusje op basis van één bestuurder.

Tip 5

Ten slotte speelt bij het huren van een busje voor je werk, een vakantie, een klus of een weekendje weg ook de leeftijd van de bestuurder een rol. Jonge bestuurders die net hun rijbewijs hebben, moeten vanwege het verhoogde risico vaak een extra tarief betalen in vergelijking met oudere, meer ervaren bestuurders. Heb je de keuze, laat het huurbusje dan huren door iemand die ouder is dan 25 of soms 30 jaar.

Busje huren? Klik Hier

>> Bekijk onze modellen