Wanneer je op vakantie wilt gaan dan pluis je vaak alle websites uit. Welk park heeft welke faciliteiten, welk park ziet er mooi uit, welke huisjes zijn er, hoe zien ze eruit, wat is er aanwezig in de huisjes, voor hoeveel personen zijn de huisjes, is er parkeergelegenheid? Er zijn zoveel vragen die door je heengaan vanaf het moment dat je besluit op vakantie te willen gaan tot het moment van boeken en het moment dat je er eindelijk bent. Heb je ooit stil gestaan bij het vervoer? Misschien heb je zelf een auto en “doe je het er maar mee’’ of misschien wil je een auto gaan huren voor jullie vakantie omdat je er zelf niet één hebt of omdat je misschien meer ruimte en of zitplaatsen nodig hebt.  

Van een Zeeland huisje huren tot een vakantiehuisje Limburg of een huisje huren Rotterdam, vervoer is altijd nodig. Je kunt iemand vragen om je te brengen en te halen maar, ideaal is dat niet. Vandaag geven we je een aantal tips voor het huren van een auto. Waar moet je rekening mee houden? Er is een hele hoop om rekening mee te houden. Daarom helpen we je hieronder alvast op weg. 

 

Welke auto kies je

 

Voor het kiezen van de juiste auto kun je rekening houden met de volgende punten

  • Het gewicht van de auto en het belastbaar gewicht 

 

Wanneer je een lichte auto huurt kun je deze niet te zwaar beladen, dit is in verband met de veiligheid bij een eventueel ongeluk. Denk goed na welke ( zware spullen) je mee moet nemen en kies hierop je leenauto uit. Dit speelt bij kamperen een nog grotere rol dan bij een vakantie in een vakantiehuisje omdat er bij kamperen vaak veel en zware spullen mee moeten worden genomen.

 

  • De grootte van de achterbak

 

Denk hierbij goed na wat je allemaal mee moet nemen. De hoeveelheid spullen die je meeneemt is ook afhankelijk van het aantal personen waarmee je op vakantie gaat. Reken per persoon één grote koffer en reken ook een koffer of krat voor boodschappen die je van huis meeneemt. Als je jonge kinderen hebt is het in veel gevallen zo dat je zelf een campingbedje voor je kindje mee moet nemen. Vaak is een tafelstoel wel in het vakantiehuisje aanwezig,  maar dit is niet altijd het geval. Check dit van te voren door contact op te nemen me de receptie van het vakantiepark of de eigenaar van het vakantiehuisje. 

 

  • Het aantal zitplaatsen

 

Dit spreekt voor zich, maar houd hierbij niet alleen rekening met het aantal zitplaatsen maar ook met het comfort van de zitplaatsen tijdens een lange reis. Zorg voor genoeg been- en beweegruimte. 

 

  • Het comfort van de auto (vooral wanneer je een lange reis moet maken)

 

Zoals ik hierboven al even noemde, let op genoeg been- en beweegruimte maar ook op het comfort van de stoelen voor een lange reis.

 

  • De veiligheid

 

Let op de veiligheidsregels voor jezelf en voor je kinderen. 

  • Het extra huren van eventuele kinderstoeltjes

Wanneer je zelf geen auto hebt, heb je vast ook zelf geen zitjes. Vraag ernaar bij de autoverhuurder, vaak hebben zij verschillende soorten en maten. Let hierbij goed op dat het gewicht van je kindje klopt met de voorschriften die op de kinderstoel zijn aangegeven.