Hulp nodig bij het inpakken van uw kofferbak voordat je op reis gaat? Wanneer je op een roadtrip met de auto gaat, heb je veel spullen nodig. Wat voor tassen of koffers je ook meeneemt, het kan nog wel eens lastig zijn om alles precies in de kofferbak te proppen. Ga je binnenkort op vakantie en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Lees dan snel verder voor wat handige tips!

Een stressvolle ervaring

Een vakantie boeken, alle benodigdheden kopen, tassen proberen in te pakken en op tijd vertrekken, kan nog wel eens een gedoe zijn. Niets verloopt ooit soepel. Maar net als je denkt dat je klaar bent, realiseer je je dat een van de meest stressvolle onderdelen nog moet komen: het inpakken van de auto. Of je nu op staycation, een roadtrip of een kampeertrip gaat: het laatste dat je op de ochtend van vertrek wilt ontdekken, is dat je bagage niet past. 

Tips voor het inpakken van je auto

Wees meedogenloos

Vraag jezelf tijdens het inpakken constant de vraag “Heb ik dit item echt nodig?” af. Wees meedogenloos. Heb je echt 5 paar schoenen en 4 boeken nodig? Hoe vaak kom je thuis van vakantie en heb je de helft van je spullen niet gebruikt of gedragen? Je moet meedogenloos zijn, zodat je meer ruimte overhoudt voor de dingen die je echt nodig hebt. Ga enkel voor de nodige essentials. 


Meet het formaat van je kofferbak

Als je de grove afmetingen van je kofferbak kent, kun je goed inschatten of je bagage echt gaat passen. Zo kun je de juiste tassen en koffers kiezen die perfect zullen passen. Ga je met je familie of gezin op vakantie? Geef duidelijk aan dat iedereen een bepaalde tas of koffer mag meenemen, waarvan je zeker weet dat het gaat passen. 


Ga voor praktische tassen

Zorg dat je je spullen in handige tassen, koffers of rugzakken stopt. Zo is het niet altijd handig om harde koffers in je achterbank te stoppen. Deze koffers zijn namelijk niet flexibel en zo gaat er veel ruimte verloren. Ga voor lichtgewicht tassen met handige compartimenten. Zo weet je precies waar je alles hebt opgeborgen en zo kun je alles eenvoudig vinden. Daarnaast blijven je spullen zo ook georganiseerd en overzichtelijk tijdens de reis. Zorg voor een kleinere tas die je bij je kunt houden tijdens de reis. Die kun je bijvoorbeeld naast je op de bijrijdersstoel leggen. Stop hier al je essentiële benodigdheden in, zoals je legitimatiebewijs, rijbewijs, telefoon, geld, eten en drinken.


Laat je inspireren door Tetris 

Je kent het spel Tetris vast wel. Dit klassieke puzzelspel kan je helpen bij het inpakken van je auto! De manier waarop je de bagage in de auto laadt, kan cruciaal zijn. Zorg er altijd voor dat grotere bagagestukken, zoals grote weekendtassen of koffers, als eerste naar binnen gaan. Zo verspil je geen ruimte. Leg grote koffers op de bodem en leg kleine tassen, zoals een handtas of schoudertas, er bovenop. Zorg dat de achterruiten van de auto vrij zijn, zodat het zicht van de bestuurder nooit belemmerd wordt. Let er ook op dat niets door de auto kan vliegen dat de bestuurder zou kunnen afleiden of iemand zou kunnen verwonden. 

 

Wees creatief

Het handige van een roadtrip is dat je veel vrijheid hebt. Niet alleen in het reizen, maar ook in de bagagemogelijkheden. Haal het meeste uit de verborgen ruimtes in je auto. Gebruik de ruimte onder de stoelen, het dashboardkastje en je voetenruimte. Je zal versteld staan ​​van de hoeveelheid bagage die zelfs in kleine auto’s past als je alle beschikbare ruimte gebruikt.