Voor liefhebbers van mooie auto’s is er natuurlijk niks leuker dan je een hele dag vergapen aan honderden bijzondere prachtexemplaren. Dit jaar gooide corona roet in het eten voor veel leuke luxe auto-evenementen. Ondanks dat covid-19 nog niet tot het verleden behoort, staan er voor 2021 gelukkig wel een heleboel leuke dingen op de planning. Wil jij weten waar je volgend jaar moet zijn om weg te dromen bij al die chique wagens? Lees dan hieronder verder.

International Amsterdam Motor Show

Van 1 t/m 5 april moet je als auto-fan echt in Amsterdam zijn. Met 75.000 vierkante meter is de IAMS de grootste autoshow van Nederland. Om de meer dan 300 auto’s allemaal te kunnen bekijken heb je waarschijnlijk aan een dag niet genoeg. Want er is ook nog zoveel meer te doen. Gooi je rugtas heren aan de kant om bijvoorbeeld te ervaren hoe het is om in een formule 1 auto te racen in de F1 Simulator. Of kijk met je tong uit je mond naar al die prachtige auto’s die af en aan rijden op de Car Catwalk. Liever iets meer actie? Dan koop je toch een kaartje voor de Action Arena, waar je het rubber van de scheurende BMW’s, en de Ferrari’s letterlijk kunt ruiken.  

North American International Auto Show

Ook in Amerika werd de 2020 editie geannuleerd. Inmiddels is bekend gemaakt dat de 2021 editie gepland wordt. Deze autobeurs die al bestaat sinds 1907 is de grootste in Amerika. Uiteraard kun je ook hier een enorme hoeveelheid luxe auto’s bekijken. Als je hier met je Dakine rugzak rondwandelt kun je zomaar getuige zijn van de onthulling van een gloednieuw model. Want veel fabrikanten maken tijdens deze autosalon gebruik van de gelegenheid om de nieuwste auto’s te showen aan het publiek. Het mooie aan deze show is dat er elk jaar ook een speciale preview wordt georganiseerd waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. 

Frankfurt Motorshow (maar dan in München) 

Iets dichter bij huis, maar toch over de grens vind je de Frankfurt Motorshow. Zeventig jaar lang vond de IAA oftwel de Internationale Automobil Ausstellung plaats in Frankfurt. Maar in 2021 zal deze beurs voor het eerst in München zijn. Ooit was deze autoshow de grootste in Europa maar de laatste jaren zijn de betrokken automerken en het aantal bezoekers verminderd. Niettemin kun je ook bij deze show genieten van de nieuwste modellen die tijdens de show worden onthuld, bij vintage VW-busjes dromen dat jij je Eastpak rugzak erin gooit voor een avontuurlijke roadtrip, en je verbazen over alle ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit; want dat is waar deze IAA dit jaar vooral om draait. 

Tokyo Motorshow

Hoewel de precieze data nog niet vastgelegd zijn, wordt er wel gesproken over een autoshow in Tokyo. Voor autoliefhebbers die een bezoek aan Japan hoog op het verlanglijstje hebben staan is het handig om in de gaten te houden of het gecombineerd kan worden met een bezoek aan deze autosalon. Het thema van de show zal ‘Open Future’ zijn. En futuristische auto’s kun je hier zeker verwachten. Laat het maar aan de Japanners over om je omver te blazen met hun autotechnologie en hypermoderne software.