Audi belichaamt de trope van de Duitse autofabrikant. Het is dan ook niet vreemd dat een auto importeren Duitsland vaak gedaan wordt voor een model van deze producent. Engineering, esthetiek, efficiëntie, betrouwbaarheid, geschiedenis – allemaal van de hoogste orde. De lijst met kwaliteiten zou kunnen doorgaan, maar het komt erop neer dat het merk bovenaan staat in het wereldwijde autobeeld als een van de meest gerespecteerde en gerespecteerde, zowel op als naast het circuit. Een Audi importeren Duitsland is zeker een aanrader als het gaat om de volgende modellen! 

 

Audi RS6

Niemand zou verwachten dat een stationwagen deze lijst zou halen, maar een gezinsauto met een turbocompressor en een rivaliserende supercar is zeker het vermelden waard. De RS6 Avant is slechts de helft van het originele beestachtige RS6-duo, met een sedan-optie met het niet-Avant-naamplaatje. Met 571 pk was de tweede generatie RS6 de krachtigste auto die Audi ooit op de markt had gebracht. Tegenwoordig is alleen de Avant zijn vierde generatie binnengegaan, maar het is meer een monster dan ooit. Koop het Vorsprung-pakket en keramische remmen op het nieuwste model en je kunt geweldige snelheden bereiken terwijl je ruimte hebt voor een gezin van vier en alle tassen voor je reis.

 

Audi TT

De auto van de kapper, toch? Een lastige opgave voor de meest mannelijke mannen uit de late jaren 90 en vroege jaren 00 die dol waren op de esthetiek van de TT, maar nu die onzin lang in het verleden is, kan de TT worden gewaardeerd voor wat het is: een designicoon. De auto die Audi zijn identiteit gaf vanuit een ontwerpperspectief, de TT is misschien wel de meest herkenbare creatie van het merk dat er is. De TT’s van vandaag zijn altijd aanwezig sinds 1998 en hebben een gespierder en hoekiger bouw dan het originele, meer afgeronde aanbod, met ook veel pit onder de motorkap.

 

Audi R8

Audi is misschien aan het prutsen met supercharged wagons, maar ze zijn ook blij om legitieme supercars uit te pompen. De RS8, die al sinds 2006 bestaat, is gemakkelijk Audi’s meest herkenbare high-performance-inspanning in de huidige markt en is een van de meest gewilde auto’s die in 2022 te koop zijn. Gebaseerd op het Lamborghini Gallardo-platform, is de R8 opmerkelijk in termen van supercars vanwege zijn handling en bruikbaarheid – vaak een geweldige “mijn eerste supercar” -optie genoemd. Nogmaals, het ontwerp is uitstekend en direct herkenbaar, en het is waarschijnlijk dat we getuige zijn van een echte merkklassieker in zijn bloei. 

 

Audi Quattro

Als je van rallysport houdt, of zelfs maar een voorbijgaande interesse in de wereld van de autosport hebt, is de kans groot dat je enigszins bekend bent met de Audi Quattro. Dit is een van de meest iconische World Rally-inzendingen ooit, de Quattro heeft namelijk acht WRC-titels op zijn naam staan. In productietermen was het de eerste auto van het merk die AWD met turbomotor aanbood. Dat is de erfenis van de Quattro, de naam wordt nu gegeven aan elke Audi die AWD aanbiedt. Op het gebied van design zit het ook precies in de lijn van de TT als het gaat om het onderscheiden van de fabrikant in een cultureel licht en het is ongetwijfeld een van de grootste Audi’s ooit gemaakt.