De laadkabel type 2 is verkrijgbaar in verschillende lengtes, van 2 tot 15 meter. De type 2 laadkabels kunnen echter niet worden verlengd door eenvoudigweg een andere type 2 kabel aan te sluiten. Het ontwerp voorkomt dit, wat dient als bescherming tegen oververhitting.

Type 2 laadkabels zijn verkrijgbaar in diverse lengtes, variërend van 2 tot 15 meter. Een type 2 laadkabel valt echter niet te verlengen. Dit zou de kabel namelijk oververhitten. Het ontwerp van de stekkers zorgt ervoor dat dit niet past.

Een type 2 laadkabel van 5 meter is meestal wel voldoende bij een operationeel laadstation. Wilt u toch meer flexibiliteit? Kies dan voor een laadkabel van rond de 6 of 8 meter. De stekkers van een type 2 laadkabel zijn over het algemeen duurzaam en onderhoudsvrij.

Type 2 laadkabels heeft verschillende soorten aansluitingen:

  • Type 2 tot type 2 (mode 3)
  • Schuko type 2
  • Type 2 tot CEE

Daarmee bieden type 2 laadkabels laadverbindingen tussen een laadstation of wallbox en een elektrisch voertuig. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van een aansluitbus naar een stopcontact of CEE.

In Europa is aansluiten op een laadstation met een Type 2-stekker standaard. Als uw auto een CCS-aansluiting heeft, heeft deze aan de onderkant twee extra gaten voor een Type 2-stekker.

Het is belangrijk om te weten welke laadkabel type 2 het beste bij uw voertuig past. Beschikbare type 2-laadkabels zijn:

  • 1-fase 16A
  • 1-fase 32A
  • 3-fase 16A
  • 3-fase 32A

Deze kabels laden op tot een maximum kW, u kunt dus een kabel kiezen die kleiner is dan of gelijk is aan het maximum kW van de laadkabel. Laadt je Renault Zoë bijvoorbeeld tot 22 kW via een Type 2 stopcontact? Dan is de 3-fase 32A 22kW het beste.

Indien u een Peugeot e-208 heeft met een maximaal laadvermogen van 7,4 kW is een 1-fase Type 2 32A 7,4 kW aan te raden.

Raadpleeg de handleiding van uw voertuig om het maximale laadvermogen te vinden.

Welk type 2 laadkabel u ook koopt, uw voertuig laadt nog steeds op. Koop je bijvoorbeeld een 22 kW driefasige kabel, dan kun je hiermee ook voertuigen opladen met een maximaal laadvermogen van slechts 7,4 kW. Klik op de onderstaande link voor een lijst met huidige EV’s die compatibel zijn met Type 2 oplaadkabels. Of vind bij voldt.nl de juiste Type 2-kabel voor uw EV.