Als je jouw ideale droomwagen hebt gekocht, moet je er natuurlijk niet aan denken dat je schade rijdt. Helaas zit een ongeluk wel in een klein hoekje. Gelukkig kun je genoeg doen om je risico te beperken! Zo is het bijvoorbeeld een slim idee om jouw luxe auto goed te verzekeren. In dit artikel vertellen we je de voordelen van een allrisk autoverzekering en waarom dit een perfecte keuze is voor een exclusieve wagen. Op die manier kun jij straks onbezorgd de weg op en optimaal genieten van je rijplezier!

Een uitgebreide dekking voor maximale bescherming

Een luxe auto is vaak een flinke investering. Het is belangrijk dat je jouw wagen goed beschermt. Een allrisk autoverzekering biedt de meest uitgebreide dekking voor je voertuig. Naast de verplichte WA-verzekering, die schade aan anderen dekt, en de beperkt casco dekking, die schade door bijvoorbeeld brand, diefstal of storm vergoedt, omvat een all risk autoverzekering ook schade aan je eigen auto door een aanrijding. Zelfs als je zelf verantwoordelijk bent! Dit geeft je extra gemoedsrust en zorgt ervoor dat je met een gerust hart de weg op kunt.

Vervangende auto bij schade of diefstal

Als je een luxe auto rijdt, ben je waarschijnlijk gewend aan het comfort en de prestaties van je wagen. Wanneer je auto beschadigd raakt of gestolen wordt, wil je dan ook niet zomaar met een willekeurige vervangende auto van lagere kwaliteit zitten opgescheept. Veel allrisk autoverzekeringen voor luxe auto’s bieden de mogelijkheid om een vervangende auto van vergelijkbare klasse te krijgen terwijl je eigen auto wordt gerepareerd of vervangen. Zo blijf je altijd in stijl rijden, zelfs als je eigen auto tijdelijk niet beschikbaar is.

Direct hulp bij pech onderweg

Niemand wil met pech langs de kant van de weg komen te staan, zeker niet met een luxe auto. Met een allrisk autoverzekering heb je vaak ook recht op pechhulpverlening, zelfs in het buitenland. Zo hoef je je geen zorgen te maken over onvoorziene problemen en kun je rekenen op snelle en professionele hulp, waar je ook bent. Je kunt hier ook eventueel een aanvullende verzekering voor afsluiten, afhankelijk van het aanbod van jouw verzekeraar.

 

Pro tip: Lees altijd goed de polisvoorwaarden van jouw verzekering door. Op die manier weet je precies wat er wel en niet onder de dekking valt van jouw allrisk verzekering en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan!