Ben je op zoek naar een treeplank voor je bestelbus? Goed idee! Een treeplank kan op bijna ieder model auto die rijdt: of je nu een RVS of aluminium treeplank wilt. Een treeplank maakt je auto een stuk stijlvoller en is een prettige opstap voor mensen om in je auto te komen. Wat is een treeplank precies? En wat zijn de voordelen ervan? We bespreken het in dit artikel.

Wat is een treeplank?

Je kunt treeplanken aan je busje toevoegen als een soort extra trede buiten je auto. Deze trede maakt je auto tot een stijlvolle wagen. Je ziet dit vaak bij luxe taxi’s bijvoorbeeld.

De voordelen van een treeplank

Een treeplank heeft verschillende voordelen, zoals:

 

  1. Meer instapgemak. Je kunt in bedrijfswagens soms moeilijker instappen dan je in een normale auto doet. Een treeplank biedt de bestelbus een makkelijkere instap doordaat deze in hoogte verstelbare is aan de zijkant van je wagen. Dankzij het antislip profiel is het ook nog eens extra veilig instappen.

 

  1. Bescherming van je carrosserie. Bij een lichte botsing kan de treeplank de klap opvangen, waardoor je de carrosserie van je auto beschermt. Dat kan nog eens flink besparen op de reparatiekosten!

 

  1. Luxe en oogstrelend design. Een treeplank ziet er prachtig uit. Het geeft je wagen een bredere look en direct ook een stuk stoerder. Wanneer je wagen dient als visitekaartje voor je organisatie, dan maak je met een treeplank een goede indruk.

 

  1. Gemakkelijke montage. Het fijne aan een treeplank is dat je de instaptrede makkelijk monteert aan het onderstel van je wagen. Een half uur werk en je kunt weer verder rijden!

 

Zo kies je de juiste treeplank

Wanneer je een treeplank wilt uitkiezen zul je merken dat het aanbod groot genoeg is. Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuzes maakt is het verstandig om naar het model en bouwjaar van de wagen te kijken, de lengte op te meten, het af te stemmen met andere accessoires en te bedenken hoeveel treeplanken je precies wil thebben. Meestal krijg je er twee, maar misschien heb jij een één al genoeg.