Ben je op zoek naar een nieuwe auto en wil je verantwoord en milieubewust rijden? Kies dan gerust voor een elektrische auto. De elektrische auto is niet alleen goed voor het milieu en de gezondheid van mens en dier, de auto is fiscaal gezien ook nog eens aantrekkelijker dan een reguliere auto. Tot 2021 heb je namelijk een aantal interessante belastingvoordelen als je voor een elektrische auto kiest. In deze blog lees je onder andere hoe een elektrische auto precies werkt en wat de voordelen zijn wanneer je ervoor kiest om met deze soort auto rond te rijden.

Hoe werkt een elektrische auto?

Elektrische auto kopen? Dan is het wel zo leuk om te weten hoe een elektrische auto precies werkt. Wil je de auto gebruiken? Zorg er dan voor dat je de accu bij een oplaadpunt oplaad. De accu is de aandrijving van de auto. De accu die in je auto zit kun je vergelijken met de accu van je laptop of smartphone en is gemaakt van lithium en ionen. De elektriciteit die door de accu wordt opgewekt zorgt ervoor dat er draaiende bewegingen in de auto worden gemaakt. Deze draaiende bewegingen zorgen er op hun beurt weer voor dat je met de auto kunt rijden.

Wat zijn de voordelen van een elektrische auto kopen?

Wil je een nieuwe auto kopen? Dan is het een waardevol idee om naar een elektrische auto op zoek te gaan. Wanneer je elektrisch rijdt, zitten er namelijk veel voordelen aan vast. De elektrische auto is voordelig in gebruik, omdat je minder wegenbelasting betaald en je helemaal niet tot veel minder vaak hoeft te tanken. De kosten voor een volle tank liggen vele malen hoger dan de kosten voor een volledig opgeladen auto. Daarnaast is de elektrische auto veel beter voor het milieu. Je nieuwe auto stoot namelijk veel minder schadelijke stoffen en gassen uit wanneer het een hybride of volledig elektrische auto is.

Wanneer je ook nog eens groene stroom kunt gebruiken voor het opladen van de auto, ben je al helemaal goed bezig. Helaas wordt de stroom voor gedeelde oplaadpalen op dit moment nog uit de verbranding van fossiele brandstoffen gehaald, maar experts verwachten dat dit op korte termijn allemaal over kan gaan op groene stroom. Wanneer je elektrisch rijdt, rijd je verantwoord en bewust en werk je mee aan een schoner milieu en een betere toekomst.