Het is de droom van elke man: rijden in een geweldige luxeauto vol met opties, maar vooral ook hebben van snelheid en uitstraling. Doordat de mannen helemaal opgaan in hun luxeauto en het verstand alleen nog maar kan denken aan de snelheid en reacties van collega’s, vergeten ze soms de praktische kant van een auto. 

Vooral wanneer je alleen een luxeauto hebt kan het tijdens de wintersport en zomervakantie een flinke uitdaging worden om alles in de auto te krijgen. Wij geven je graag een aantal tips waarmee je ervoor kunt zorgen dat je vrouw tevreden blijft en ze toch dat extra pannensetje mee kan nemen naar Frankrijk. 

Gebruik een set dakdragers en dakkoffers

Door een set dakdragers op uw auto te monteren kun je vrij gemakkelijk de bagageruimte van jouw auto flink uitbreiden. Na het monteren van dakdragers op je auto kan ook de fiets van de kinderen of de mountainbike makkelijk mee. Het is echter wel belangrijk dat je kwalitatief goede dakdragers en dakkoffers kiest. De wat duurdere dakdragers zijn namelijk een stuk aerodynamischer, waardoor je flink kan besparen op de brandstofkosten. Ook het kiezen van de dakkoffer is een karwei waar je gerucht je momentje voor mag pakken. Er zijn veel verschillende soorten en merken, welke is nou het beste? Het beste advies is vaak: hoe groter hoe beter, dit advies gaat dan ook op bij het uitzoeken van een dakkoffer. De grootste dakkoffer is 680 liter, hiermee pak je flink wat extra ruimte om extra spullen mee te nemen. 

Logisch inpakken

Je kent het wel: het moment van vakantie is bijna daar en iedereen zet netjes zijn in te pakken spullen klaar. In de ooghoeken zie je het al “Ooh nee” denk je, wat is dit onlogisch ingepakt. Degene die de auto inpakt is vaak een meester in Tetris en is daarmee ook verantwoordelijk om alles zo goed mogelijk in te pakken. Je kunt flink wat ruimte besparen door iedere medereiziger eerst zijn spullen klaar te laten zetten en daarna pas beginnen met inpakken. Je hebt dan namelijk meer “puzzelstukken” en kunt dan efficiënter inpakken.