Ga je op reis en weet je niet zeker wat je moet inpakken? Wanneer je op reis gaat met je auto heb je het geluk dat je veel met je mee kunt nemen. Toch kun je je auto nog zo volproppen met tassen en koffers, er is altijd wel iets dat je vergeet. Je paklijst is natuurlijk afhankelijk van je bestemming, maar er zijn verschillende reisbenodigdheden die je altijd met je mee moet nemen, ongeacht de bestemming. Zorg ervoor dat je deze spullen niet verdeeld in allerlei koffers in de kofferbak hebt liggen. Stop de spullen in een aparte tas die je naast je op de bijrijdersstoel kan leggen. Zo heb je altijd je benodigdheden bij de hand! Of je nu een rugzak of een schoudertas dames met je meedraagt, dit zijn de 10 benodigdheden die je altijd bij je moet hebben op reis! 

1. Paspoort of ID-kaart 

Je paspoort of ID-kaart zijn items die je waarschijnlijk altijd wel bij je hebt of in je portemonnee hebt zitten. Toch is het erg belangrijk om te dubbelchecken of je je legitimatiebewijs in je tas hebt zitten voordat je vertrekt. Je wilt uiteraard niet in het buitenland belanden zonder je paspoort of ID-kaart. 

2. Rijbewijs 

Wanneer je op reis met je auto gaat, is het natuurlijk van essentieel belang dat je je rijbewijs in je tas hebt zitten. Je wilt niet op je eindbestemming aankomen en er dan achterkomen dat je rijbewijs nog op de keukentafel ligt. 

3. Contant geld, bankpas en creditcard

Het is altijd een goed idee om te reizen met wat contant geld. Daarnaast is het handig om je bankpas en creditcard mee te nemen. In het geval dat er iets gestolen wordt, is het fijn als je een tweede betaaloptie hebt. Zo kun je bijvoorbeeld één kaart in je tas bij je dragen en de andere kaart in je hotelkamer bewaren. 

4. Telefoon en oplader 

Het is duidelijk dat je je telefoon wilt meenemen wanneer je gaat reizen. Je telefoon neem je bijna altijd met je mee wanneer je het huis verlaat, maar het is altijd verstandig om te checken of je ‘m daadwerkelijk in je tas hebt zitten. Daarnaast wil je nooit met een lege batterij op een onbekende plek in het buitenland belanden, dus zorg ervoor dat de telefoon is opgeladen en dat je een oplader bij je hebt. Zo kun je de telefoon ook opladen tijdens de reis in je auto. Een powerbank is ook een zeer praktische oplossing tijdens het reizen!

5. Medicijnen en EHBO kit 

Wanneer je op reis gaat is het belangrijk om altijd je voorgeschreven medicijnen bij je te houden in je tas. Zo kun je ze altijd direct innemen wanneer het nodig is. Daarnaast is het ook handig om pijnstillers, zoals paracetamol of ibuprofen bij je te dragen. Een kleine EHBO kit in je tas kan ook zeker niet ontbreken. Zorg bijvoorbeeld voor wat pleisters, een pincet en muggenspray. 

6. Laptop of tablet 

Niet iedereen vindt het nodig om een laptop of tablet mee op reis te nemen. Dit is een zeer persoonlijke keus. Toch kan een laptop of tablet voor ontspanning zorgen. Zo kun je altijd films en series kijken. Daarnaast kun je ook makkelijk informatie opzoeken en in contact blijven met het thuisfront. Zorg ervoor dat je je laptop goed beschermd houdt in een laptoptas

7. Pen en papier

Je gebruikt misschien niet vaak een pen meer, maar het is altijd verstandig om een pen in je tas te hebben tijdens je reis. Zo moet je wellicht documenten onderweg invullen of informatie voor jezelf opschrijven. Zorg dat je ook een notitieboekje of schrift bij je draagt. 

8. Herbruikbare waterfles

Blijf gehydrateerd tijdens je reis en bespaar geld door je eigen waterfles mee te nemen. Zorg dat je altijd een volle fles water in je tas hebt zitten. Een herbruikbare fles is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee! 

9. Gezonde snacks 

Tijdens je reis in het buitenland kan je soms kilometers lang geen wegrestaurant of tankstation tegenkomen. Zorg er daarom voor dat je altijd wat snacks in je bagage hebt zitten. Gezonde snacks, zoals fruit en noten zorgen ervoor dat je niet snel honger krijgt. 

10. Toilettas 

Het kan zeer handig zijn om een klein toilettasje in je tas te dragen. Zorg dat hier onder andere tandpasta, zonnebrandcrème en een haarborstel in zit. Het maakt uit hoeveel uur je al onderweg bent, zo zie je er altijd verzorgd uit!