De kosten die je uitgeeft aan je autoverzekering kunnen hoog oplopen. Er zijn veel aanbieders en de prijzen verschillen onderling sterk. Hoe kom je goedkoop uit met je autoverzekering? Wij informeren je graag.

Wensen in beeld brengen
Voordat je een autoverzekering gaat afsluiten, is het aan te raden om in beeld te brengen wat je verwachtingen zijn met betrekking tot een autoverzekering. Ook is het goed om je budget hiervoor te bepalen. Als je voorgaande informatie in beeld hebt, is het gemakkelijker om een goedkope autoverzekering te vinden die ook voldoet aan al je wensen.

Vergelijk verzekeraars
Door aanbieders van autoverzekeringen met elkaar te vergelijken kun je kiezen voor een autoverzekering die past bij jouw persoonlijke situatie. Ook kun jij gemakkelijk je autoverzekering berekenen. Op deze manier weet je wat je moet betalen en kom je niet voor ongewenste verrassingen te staan. Zo weet je zeker dat je geen cent te veel uitgeeft aan je autoverzekering.

Aanbiedingen en korting
Bepaalde profielen komen mogelijk in aanmerking voor een mooie aanbieding of korting. Dit kan van toepassing zijn op de bestuurder of op het soort voertuig. Profielen die in bepaalde gevallen in aanmerking komen voor een aanbieding of korting zijn onder andere:

  • Jongeren
    Sommige verzekeraars vinden het belangrijk dat ook jongeren een betaalbare autoverzekering kunnen afsluiten.
  • Senioren
    Senioren krijgen bij bepaalde verzekeraars extra aandacht in de vorm van mooie aanbiedingen en kortingen.
  • Gebruikers van openbaar vervoer
    Je kunt bij sommige verzekeraars een mooie korting krijgen als je vaak gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit kan je een korting van meer dan 30% opleveren. Dat is zeker mooi meegenomen.

Voertuigen met rijhulpsystemen
Voertuigen die voorzien zijn van rijhulpsystemen die het risico op ongelukken beperken worden beloond met een mooie korting. Deze korting kan oplopen tot 10%.