Goed geluid is essentieel voor een fijne rijervaring. Rijden zonder muziek kan eigenlijk niet. Het maakt stiekem niet uit of je graag een luisterboek luistert in de auto, je favoriete cd’s draait of de radio op vol volume opendraait, goed geluid is hierbij noodzakelijk. Toch is goed geluid niet zo vanzelfsprekend als het klinkt. Er zijn genoeg auto’s waarvan het audiosysteem eigenlijk heel slecht is. Dit kan afbreuk doen aan de rijervaring. Bij het upgraden van de auto is het dan ook goed om hier extra aandacht aan te besteden. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je het geluid in de auto significant kunt verbeteren. in dit artikel zetten we enkele effectieve tips op een rijtje. 

Investeer in een kwalitatieve subwoofer 

Heb je al een subwoofer in de auto? Nee? Dan wordt het hoog tijd om hier extra in te investeren. Het is niet alleen belangrijk dat de subwoofer van de juiste kwaliteit is en aan alle wensen voldoet, maar ook dat deze in een goed verzegelde box zit. Als de box niet verzegeld is, dan kan er veel lucht bij komen en dat komt weer niet ten goede voor de prestatie van je subwoofer. 

 

Als je dus een subwoofer hebt gekocht, is het belangrijk dat je hier ook de juiste maat box bij aanschaft. Alleen dan ben je verzekerd dat de subwoofer ook daadwerkelijk het beste geluid zal geven. 

 

Weet je niet goed welke subwoofer je nodig hebt? Vraag dan gerust om advies in een speciaalzaak. De juiste subwoofer kan een enorm verschil maken. Hier mag je dan ook zeker meer aandacht aan besteden. 

Nieuwe speakers 


De meeste auto’s worden niet standaard uitgerust met de meest kwalitatieve speakers. Dit is dan ook het eerste wat de meeste muziekliefhebbers vervangen. Een autofabrikant schenkt hier nou eenmaal niet altijd de meeste aandacht aan. Andere elementen met betrekking tot de rijervaring en veiligheid hebben meer prioriteit. Als je de geluidskwaliteit in de auto wil verbeteren, is dan ook de eerste tip om de speakers onder de loep te nemen. Heb je de speakers nooit vervangen? Dan kan het al een enorm verschil maken om hier werk van te maken. 

Kies de juiste locatie voor de speakers 


Als je toch bezig bent met het vervangen van de speakers, is het ook gelijk een goed idee om de locatie hiervan te onderzoeken. Helaas zien we nog al te vaak dat de speakers in de autodeuren worden geplaatst. Hierdoor daalt de kwaliteit enorm omdat de speakers veel last hebben van de vibratie van de auto en de omgevingsgeluiden. Je merkt dit direct. Het meest voorkomende probleem is dan bijvoorbeeld dat het geluid veel minder wordt zodra er harder gereden gaat worden. 


Als de speakers hier gevestigd zijn, kun je overwegen om deze elders te laten plaatsen. Het is ook mogelijk om speciaal dempingsmateriaal aan te schaffen. Hierdoor wordt de vibratie minder en merk je ook minder van de verkeersgeluiden om je heen.