Het verzekeren van je wagenpark lijkt gemakkelijk, maar wat is belangrijk bij het verkrijgen en beheren van een bedrijfsautoverzekering? Een goede verzekeraar heeft een strategie voor het beheer van de verzekering en zorgt voor de naleving, daarbij houdt het de kosten laag en beschermt het activa.
Het kiezen van de juiste verzekering
Het beheren van een wagenpark gaat gepaard aan een grote verantwoordelijkheid. Naast het beheren van de bestuurders en onderhoud moeten wagenparkbeheerders de veiligheid en de bescherming van hun activa altijd in gedachten houden. Om eventuele risico’s rondom je wagenpark te verminderen, is het belangrijk om iedere bedrijfsauto te verzekeren.
Met een bedrijfsauto verzekering kun je als organisatie of individu je activa beschermen. Als je over een wagenpark beschikt kun je dit ook als vloot laten verzekering, dit is vaak minder duur dan individuele verzekeringen per voertuigen en de vloot verzekering komt ook tegemoet aan de specifieke behoeften van bedrijven.
Bij het kiezen van de juiste dekking voor je wagenpark en na te denken over de risico’s van de soorten activa kun je overwegen om met een verzekering professional te bepalen wat het beste is. Als je problemen hebt met het beheren van jouw wagenpark data, overweeg dan fleet management software.
Hoeveel kost een verzekering?
De kosten van een bedrijfswagen verzekering is sterk afhankelijk van de grootte, het type en het doel van de voertuigen van je wagenpark. Omdat vloot verzekering sterk gespecialiseerd is, kunnen de kosten variëren op basis van de verzekeringsmaatschappij.
De aard van een vloot kan een grote rol in het bepalen van je premie spelen.
Bij het zoeken naar een verzekering, moet je ten minste drie offertes krijgen van verschillende verzekeraars. Vraag of je aansprakelijkheid met andere vormen van verzekering van je voertuig kan bundelen, zoals de dekking bij een botsing, om de totale kosten te verlagen.
Soorten verzekeringsdekking
De wet vereist dat alle voertuigen een verzekering hebben, in het bijzonder een aansprakelijkheidsverzekering. Dit heeft betrekking op lichamelijk letsel, materiële schade of een combinatie in het geval je in gebreke blijft bij eventuele ongelukken.
Bij de dekking voor lichamelijk letsel aansprakelijkheid betaal je premie voor letsel in verband met een ongeval waarvoor je een fout hebt begaan. Vaak omvat deze dekking een juridische verdediging.
Materiële schade bij aansprakelijkheidsdekking biedt bescherming als jouw voertuig schade toebrengt aan iemands eigendom.
Onverzekerde dekking
Het is een ongelukkige realiteit, maar genoeg bestuurders op de weg zijn niet verzekerd. Als je betrokken bent bij een ongeval met een onverzekerde automobilist, kan dit type dekking je activa beschermen voor eventuele reparaties of medische kosten.
Botsingsdekking
Met een botsingsdekking bescherm je jezelf tegen kostbare reparaties wanneer je voertuig wordt geraakt door een andere auto of object.
Je vlootverzekering beheren
Het verkrijgen van vlootverzekering is slechts de helft van de strijd. Zodra je vloot is verzekerd, is het belangrijk om je beleid regelmatig te beheren en te evalueren.
Dit moet ook jaarlijks, half jaarlijks of zelfs maandelijks worden verlengd. Het bijhouden van verlengingen kan moeilijk zijn bij het beheren van een vloot. Om ervoor te zorgen dat je beleid effectief blijft, moet je automatische verlengingsherinneringen instellen.