Je bent lang onderweg: als vrachtwagenchauffeur of als zakenman. Een kopje koffie is dan natuurlijk wel altijd wel gewenst. Maar wie heeft er nu zin om 3 á 4 euro voor een kop koffie bij het tankstation uit te geven? Drink je net als ik graag meerdere kopjes koffie op een dag, dan geef je straks nog meer uit aan je eigen brandstof in de naam van koffie dan aan de brandstof voor je auto.

Om deze reden vonden wij het tijd een artikel te schrijven met Tips hoe je koffie mee onderweg neemt. Van koffie in een thermoskan tot zelf koffie zetten in de auto.

Nespresso of koffiecupmachine voor in de auto

De lekkerste wijze om koffie te drinken in de auto of vrachtwagen is door zelf een machine met cups te kopen die geschikt is voor in de auto of vrachtwagen. Deze speciale koffiecupmachines of Nespresso machines sluit je aan op de sigarettenaanstekers van de auto. Je hebt dan het volgende nodig: een passende koffie capsule en schoon water. Je zou een Krups Essenza kunnen overwegen, maar het handigst is een speciale koffiecupmachine die ook wel een Handpresso worden genoemd. 

Koffie meenemen

Als je thuis een goede koffiemachine hebt staan is het mogelijk om koffie onderweg mee te nemen. Het voordeel is dat dit de makkelijkste manier is en dat het de goedkoopste manier van koffiezetten is. Zeker als je een filter-koffiezetapparaat in huis hebt zet je binnen enkele minuten meerdere koppen koffie die je met de glazen kan eenvoudig in je thermosbeker giet. Heb je een volautomatische koffiemachine in huis staan, dan ben je iets meer tijd kwijt om dat je vaak maar één of twee kopjes koffie tegelijkertijd kunt zetten. Het voordeel is wel dat koffie uit een volautomaat beter smaakt dan uit een filterkoffiemachine, omdat de koffiebonen vers gemalen worden.

Espresso meenemen en aanvullen met heet water

Als koffie de hele dag in een thermoskan zit, wordt het op een gegeven moment lauw en is de koffie niet lekker meer. Houd je net als ik van hete koffie en heb je thuis een espressomachine staan? Maak dan meerdere espresso’s in de morgen klaar en neem deze mee in de thermoskan. Verder heb je een kleine waterkoker nodig die je in de auto kunt gebruiken. Zo kun je de espresso aanvullen met heet water uit de waterkoker. Je zult meer tijd moeten nemen om je koffie klaar te maken, maar geniet zo wel van lekkere warme koffie. 

Conclusie: skip het tankstation

3 of 4 euro voor een kop koffie op een terras met vrienden is nog een keer te doen, maar om dat nou dagelijks te betalen bij het tankstation is natuurlijk een beetje van de zotte. Drink je dagelijks een kop koffie bij het tankstation dan ben je al gauw 120 euro per maand kwijt, alhoewel de kans groot is dat je er ook andere dingen lekkernijen bij koopt en op sommige dagen meer koffie drinkt. Wij hopen dat de bovenstaande tips het koffie drinken in de auto of vrachtwagen goedkoper en makkelijker maken.