Heb je net je rijexamen gehaald? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk zelf rijden. Eindelijk op vakantie of toeren door gebieden waar je met het openbaar vervoer nooit kunt komen. Helaas wordt er geen auto meegeleverd bij je rijbewijs. Geld om een auto te kopen heb je waarschijnlijk niet en dan? Een auto huren? Kan dat direct na het behalen van je rijexamen?

Autorijlessen.

Woon je bijvoorbeeld in Amsterdam en wil je daar rijlessen volgen? Dan zoek je uiteraard een rijschool met een goed slagingspercentage. Je kunt kijken naar het aantal jaren waarop de autorijschool actief is. Let erop of deze autorijschool lid is van BOVAG, SRB of FAM. Kun je enkel pakketten rijlessen volgen of is het ook mogelijk losse rijlessen te krijgen? Vragen die verstandig zijn vooraf beantwoord te krijgen. Wil je vaker dan één keer per week les krijgen? Kijk of dat mogelijk is bij de rijschool naar keuze. Je kunt online goede informatie inwinnen.

Zoek je in Amsterdam een rijschool die autorijlessen afstemt op je rijgedrag? Kijk dan hier voor meer informatie. Wil je snel een rijexamen afleggen? Dan is een spoedcursus rijbewijs in Amsterdam een uitkomst voor je. Je kunt dan drie keer per week les krijgen met veertig lessen in totaal. Je begint met een gratis proefles en eindigt met één proefexamen bij het CBR. Wil je weten wat een spoedcursus rijbewijs in Amsterdam kost? Kijk dan ook op de aangegeven website voor actuele tarieven.

Rij theorie.

Naast auto-rijexamen moet je natuurlijk ook theorie-examen afleggen. Voor het behalen van je theorie-examen bestaan er enkele tips. Lees de lessen van een rij theorie vooraf goed door, dit kun je tegenwoordig makkelijk online doen. Een goede voorbereiding is het halve werk en je hebt op die manier meer slagingskans. Maak zo optimaal mogelijk gebruik van het lesmateriaal. Onderschat het theorie-examen niet. Wil je tips om te slagen voor het CBR-theorie-examen? Klik dan hier. De belangrijkste tip is hierboven al genoemd en dat is : Voorbereiden! Rij theorie moet je vooraf goed gaan studeren.

Auto huren direct na het behalen van je rijbewijs?

 

Verhuurders van auto’s eisen algemeen dat je minsten één of twee jaar een geldig rijbewijs bezit. Ze willen dat je aan kunt tonen dat je al jarenlang rijervaring hebt. Daarnaast zijn er autoverhuurbedrijven die een toeslag berekenen voor bestuurders jonger dan vijfentwintig jaar. Er zijn uitzonderingen, meestal bij autoverhuurbedrijven in het buitenland. Om zeker te weten of een autoverhuurbedrijf een auto verhuurt aan je leeftijdscategorie moet je de website van het autobedrijf goed bestuderen.

Hoe betaal je het huren van een auto?

Heb je genoeg geld om een auto te huren? En op welke manieren kun je het huren van een auto betalen? Moet je daarvoor standaard een creditcard gebruiken? Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven die verhuren zonder creditcard. Dit telt niet altijd in het buitenland, daar moet je doorgaans met een creditcard betalen. Je kunt ook contant betalen, met pin betalen of via IDEAL. Meestal moet je vooraf een borgsom betalen dat ligt aan de voorwaarden van het autoverhuurbedrijf. Je moet bij het huren van een auto altijd je rijvaardigheidsbewijs en identiteitsbewijs laten zien.

De leeftijdsgrens om een auto te kunnen huren liggen bij de meeste autobedrijven tussen de eenentwintig- en zeventig jaar. In enkele gevallen moet je anders een extra toeslag betalen. Vergelijk vooraf meerdere autoverhuurbedrijven en kies de voordeligste en betrouwbaarste. Lees voorwaarden vooraf altijd goed door, wanneer je een auto gaat huren. Bij grote internationale autoverhuurbedrijven kun je vooraf boeken en voorwaarden lezen in je eigen taal. Dat is handig wanneer je een auto in het buitenland gaat huren.