Voorheen was het leasen van een auto alleen iets voor de zakelijke markt. Maar vandaag de dag begint het leasen ook steeds meer terrein te winnen bij particulieren. Steeds meer consumenten kiezen ervoor om een auto te leasen in plaats van er een zelf te kopen. Naar schatting rijden er nu al circa 100.000 private lease auto’s rond op de Nederlandse wegen. Heb jij al nagedacht over het leasen van een auto voor privégebruik? Lees in deze blog wat private lease inhoudt.

Wat is private leasen?
Private lease bied je de mogelijkheid om een auto te huren voor een bepaalde afgesproken tijd. Voor een vast bedrag per maand kun je dan een gebruikte of nieuwe auto rijden. In deze kosten zit onder andere de afschrijving van de auto, de autoverzekering en wegenbelasting, maar ook eventuele reparatiekosten en het vervangen van banden verwerkt. De bijkomende kosten zijn dan alleen nog de brandstof en eventuele verkeersboetes. Bij private lease staat de auto wel op jouw naam, maar blijft in eigendom van de leasemaatschappij.

Wat kost private lease?

Het bedrag dat je per maand betaald voor private lease wordt afgestemd op het aantal kilometers dat je op jaarbasis rijdt. Verder zijn onder andere het automerk, het type auto en het aantal schadevrije jaren van invloed op je maandbedrag. Hoe meer schadevrije jaren, des te lager het maandbedrag weer wordt.

Is private lease ervoor iedereen?

Een auto leasen kan natuurlijk alleen wanneer je voldoende budget hebt. Om dit te controleren zal er eerst een kort gesprek plaats vinden met de leasemaatschappij. Voor dit gesprek dien je belangrijke documenten mee te nemen zoals een kopie van je inkomstenbewijs. Het is overigens niet verplicht om een vast contract voor je werk te hebben. Ook wordt er een BKR-toetsing gedaan om zeker te weten dat je geen betalingsachterstanden hebt. Een auto private leasen kan al vanaf 18 jaar en daarbij dien je wel in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Wil je ook private leasen?
Ben je enthousiast geworden over het leasen van een auto? En zie jij jezelf al rijden in de nieuwste Peugeot, Toyota of BMW? Neem dan vrijblijvend contact op met Auto.nl en bespreek de mogelijkheden.