Wat zijn de meest populaire carstyling aanpassingen onder cartuners?

Laten we een kijkje nemen welke aanpassingen het meest voorkomen in de wereld van carstyling en cartuning.

Dit zijn de vijf meest populaire carstyling aanpassingen van het moment:

Verhoging- en verlagingsveren

Verhoging- en verlagingsveren worden vaak toegepast voor betere wegligging en voor de looks. Vooral verlagingsveren zijn populair binnen de tuner scene, aangezien deze vooral geschikt zijn voor straatraces aangezien je hier op een verharde weg rijdt. Verhogingsveren zijn een goede keuze wanneer de auto met name off-road of op onverharde wegen wordt gebruikt.

Zolang de veren aan de APK eisen voldoen. Voorbeeld: als je de veren korter maakt, zul je ook kortere dempers moeten installeren). Onder geen enkel beding mogen de veren loskomen.

Turbochargers en superchargers

Een prachtige manier om het vermogen van de auto op te voeren is het installeren van turbochargers of superchargers. De chargers persen lucht in de cilinders van de verbrandingsmotor waardoor deze meer kracht leveren.

Turbochargers leveren over het algemeen meer vermogen op dan superchargers. Het nadeel is echter dat turbochargers het motorblok meer belasten waardoor deze sneller zal slijten.

Sportstoelen

Sportstoelen zijn een geliefde upgrade aangezien de standaard stoelen, met name voor de goedkopere tuningauto’s zoals de Honda Civic, niet bijzonder zijn.

Betere stoelen zien er niet alleen stoer uit; de stoelen zorgen ook voor veel meer comfort. Aangezien je niet aan cartuning begint als je niet een groot deel van de dag in de auto besteedt, zijn sportstoelen een investering die zichzelf snel terugverdienen, al is het maar met het besparen op een fysiotherapeut.

Andere modificaties die op dit moment populair zijn, zijn o.a. motorkapverlengers, uitlaat sierstukken, en rearbars.

Auto spuiten of wrappen

De auto spuiten of wrappen is, naast nieuwe velgen, wellicht de meest voorkomende aanpassing van de auto. Of je er nu voor kiest om de auto een nieuw likje verf te geven, een paar strepen toevoegt, of het als een canvas voor een schilderij gebruikt; al deze opties vallen onder auto spuiten of wrappen.

Helaas zijn er ook veel smaakloze gespoten auto’s in het straatbeeld, maar zolang je de auto niet overspuit zodat deze op een politieauto lijkt, zijn er geen restricties.

Nieuwe velgen

Over populaire cartuning aanpassingen gesproken; lichtmetalen velgen en cartuning gaan vrijwel altijd hand-in-hand. 

Een van de meest eenvoudige en relatief goedkope aanpassingen maakt het tot de favoriete aanpassing voor beginnende tuners. Naast het uiterlijke verschil zorgen lichtmetalen velgen voor een langere houdbaarheid van de remblokken en banden.