Een nieuwe auto willen we natuurlijk het langst mooi en schoonhouden. We zijn immers zo blij met de nieuwe auto, en de eerste kras is altijd de ergste. Maar hoe kun je er nou zeker van zijn dat uw auto goed wordt beschermd? Voor de meeste mensen is een garage aanbouwen niet zo gemakkelijk te realiseren, dit kost namelijk enorm veel tijd en moeite.
Maar wij hebben voor u de oplossing: de carport.

 

Wat is een carport?

 

Een carport heeft eigenlijk dezelfde functie als een garage. Namelijk de auto beschermen tegen verschillende weersomstandigheden en andere beschadiging die de auto kan oplopen. Vaak beseft men net hoeveel schade de auto kan oplopen als deze buiten staat geparkeerd. Natuurlijk kan de auto wel wat regen en wind hebben, maar wat als er een grote tak op de auto valt? Of andere waaiende voorwerpen? Ook is wordt de auto buiten niet beschermt tegen vandalisme of diefstal. Dit kunt u allemaal voorkomen met een carport. Het grootste verschil tussen een carport en garage is eigenlijk de open structuur van de carport, deze kun je namelijk niet volledig afsluiten. Wel staat uw auto natuurlijk gewoon droog.

De voor- en nadelen

 

De carport kent veel voordelen. Naast dat uw auto beschermt tegen verschillende weersomstandigheden en vandalisme, dient de carport als het ware als een opslagruimte.
Zo kunt u er bijvoorbeeld ook fietsen onder plaatsen, de grasmaaier, of bijvoorbeeld een laadpaal voor de elektrische auto. Een ander voordeel is dat de carport zeer gemakkelijk in gebruik is. In tegenstelling tot de garage waar vaak over wordt geklaagd. De carport is gebruiksvriendelijk en je rijdt er zo in en uit!

Een garage of een carport aanschaffen?

Vaak twijfelt men enorm tussen deze twee oplossingen. Een garage aanbouwen kost erg veel geld, maar het is wel een inverstering die u gemakkelijker kan terugverdienen. Door het aanbouwen van een garage zou de woning in waarde stijgen, en is deze later gemakkelijker te verkopen. Ook is een garage multifunctioneler dan een carport, deze dient namelijk ook als opslagruimte, klusruimte of een plek voor de kinderen om te spelen. Carports zijn goedkoper om aan te schaffen, maar zijn tegelijkertijd niet zo multifunctioneel. Wanneer u de aanschaf alleen overweegt om de auto te beschermen dan lijkt de carport ons de beste keuze!