Oh nee! Pech met de auto komt altijd ongelegen en is allesbehalve fijn. Wat nou als je een belangrijke afspraak hebt? Of dat je onderweg bent naar een vakantiebestemming in het buitenland en de auto het ineens begeeft? Dan kun je maar beter goed verzekerd zijn of in ieder geval aangemeld staan bij pechhulp. Nederland kent een aantal verschillende aanbieders van pechhulp en zij hebben in grote lijnen allemaal dezelfde voordelen. Sommige zijn iets meer uitgebreid en daar betaal je dan ook voor. In deze blog lees je meer over pechhulp in Europa en hoe je in ieder geval zelf je banden kunt verwisselen.

Wat is pechhulp?

Pechhulp Europa houdt in dat je in heel Europa recht hebt op pechhulp, mocht je auto onderweg iets overkomen. Heb je een probleem? Bel dan de wegenwacht en zij zorgen ervoor dat er iemand van de dichtstbijzijnde garage naar je wordt toegestuurd. Zij kunnen de auto verslepen, ter plekke maken of je afzetten bij een plek waar je kunt overnachten tot de auto is gemaakt. Het voordeel hiervan is, dat je verzekerd bent wanneer je in Europa de weg opgaat en je alle kosten niet geheel zelf hoeft te betalen. Naast hulp kun je ook voor advies bij de pechhulpdienst terecht.

Hoe kun je zelf de banden van de auto verwisselen?

Banden wisselen is gelukkig helemaal niet moeilijk en kun je met een beetje hulp prima zelf regelen. Er is niets vervelender dan wanneer je onderweg bent met de auto en je erachter komt dat je een lekke band hebt. Probeer in ieder geval altijd één reservewiel bij je te hebben, zodat je de band zelf kunt verwisselen als dat nodig blijkt. Ten eerste moet je een veilige plek zoeken om aan de slag te gaan. Zet ook altijd de gevarendriehoek bij de auto neer. Pak vervolgens de reserveband en een moersleutel uit de auto. Controleer of je de motor van de auto hebt uitgezet en of de handrem erop staat. Nu kun je aan de slag.

Draai eerst de moeren van het kapotte wiel los. Daarna is het tijd om de krik onder de auto te plaatsen. Plaats dit achter het voorwiel en anders voor het achterwiel als één van de achterwielen kapot is. Draai de auto omhoog. Verwijder het kapotte wiel. Plaats het nieuwe wiel en draai de moeren weer vast. Vergeet de lekke band niet mee te nemen en te laten repareren.