De Renault Captur is een aantrekkelijke en robuuste auto. In 2013 was deze stoere SUV al erg populair. Een occasion van dit model, is tegenwoordig nog steeds erg geliefd. Natuurlijk koop je niet zomaar een gebruikte auto. Er zijn enkele zaken om op te letten, als je besluit om een occasion te kopen. Zo moet je kijken naar het aantal gereden kilometers, het schadeverleden van de auto, oppervlakkige schade en eventuele technische gebreken. Als je een occasion koopt, waar van alles aan mankeert, ben je namelijk een stuk duurder uit. Je moet dan namelijk nog allerlei reparaties gaan betalen. Zorg er dus voor dat je alle informatie over de auto, bij de verkoper opvraagt. Verder is het verstandig, om altijd eerst een proefrit te maken.

Wat is er bijzonder aan de Renault Captur?

De Renault Captur is een moderne SUV. De auto heeft een stoer karakter en staat hoog op zijn wielen. Het ontwerp is fraai. De Captur is verkrijgbaar in diverse moderne kleuren, in combinatie met een zwart dak. De snelste uitvoering beschikt over een 155 pk motor. Een echte krachtpatser dus. Bovendien is de basisuitvoering van deze auto al zeer compleet. Je betaalt namelijk niets extra voor luxe specificaties, zoals elektrische ramen, navigatie, ledkoplampen en airco. Het interieur is ruim en licht. Bovendien hebben de voorste passagiers en de bestuurders, extra veel schouderruimte. Ook beschikt de auto over veel kofferbakruimte. Met de Captur heb je bovendien een goed overzicht over de weg. De wegligging is daarbij zeer comfortabel.

Zaken om op te letten bij de aanschaf van een occasion

1. Zorg voor een proefrit

Met een proefrit, ervaar je zelf hoe de auto rijdt. Ook ontdek je eventuele gebreken aan de auto. Je kunt de verkoper altijd om advies en informatie vragen, nadat je een proefrit hebt gemaakt. Bovendien ervaar je het rijcomfort, door een uitgebreide proefrit te maken. Met een proefrit kun je meerdere occasions met elkaar vergelijken.

2. Controleer het schadeverleden en eventuele mankementen

Op basis van een kentekencheck, kun je makkelijk het schadeverleden van een occasion nalopen. Ook kun je de garage of de verkoper vragen stellen, over eventuele schades aan het voertuig. De verkoper is verplicht om gebreken van de auto in de verkoopadvertentie te vermelden.

3. Informeer naar het verleden van het voertuig

Vraag altijd naar het verleden en het gebruik van de auto. Hierbij kun je denken aan het aantal eigenaren die de auto in hun bezit hadden, schadeverleden, eventuele aanrijdingen en reparaties. Ook kom je zo te weten of de vorige bestuurder zuinig was op zijn auto. Een autodealer zal soms meer informatie kunnen geven, dan een privéverkoper.

4. Hoeveel garantie zit er op een occasion?

Bij een autodealer heb je wettelijk gezien, recht op een garantie van 6 maanden. Privé-verkopers bieden daartegen geen wettelijke garantie aan. De autodealer legt de garantie wettelijk vast op papier. Hierdoor heb je bewijs van garantie, tijdens je aankoop. Sommige dealers bieden een langer garantietermijn aan.

Als je dus een occasion van Renault Captur aan gaat schaffen, doe je er goed aan, om op de bovengenoemde zaken te letten. Dit fraaie model is vrij prijzig, als je hem nieuw aanschaft. Een goede occasion kan dus heel waardevol zijn, mits de auto technisch goed functioneert. Anders ben je namelijk net zo duur uit als een nieuw exemplaar.