Wanneer je een nieuw vervoermiddel wilt aanschaffen, kom je vaak voor de keuze te staan: scooter, of toch een auto? Beide opties hebben namelijk voor- en nadelen, waardoor het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. In dit artikel lees je alles over welke optie de beste is.

De best betaalbare optie

Een van de factoren die erg bepalend is in de keuze tussen een scooter of auto, zijn de kosten. In aanschaf is een nieuwe scooter van bijvoorbeeld La Souris Scooters vele malen goedkoper dan een (nieuwe) auto. Daarbij zijn ook de kosten van reparaties en onderhoud veel goedkoper dan dat van een auto. Verder verbruikt een scooter veel minder brandstof, zijn de verzekeringen goedkoper en hoef je in veel gevallen geen parkeerkosten te betalen. Bij een beperkt budget is een scooter dus een betere optie. 

Gemak in het verkeer

Het gemak waarmee je de weg op kunt en jouw voertuig kwijt kunt, is ook een factor in de keuze tussen een scooter of auto. Een kleine auto is perfect voor in de stad, maar wanneer je écht makkelijk door alle krappe straatjes heen wilt, is een scooter toch de beste optie. Daarbij kun je een scooter makkelijker ergens kwijt, vooral als je in de stad woont. Wanneer je met regelmaat flinke afstanden moet afleggen kun je echter beter voor een auto kiezen, tenzij je een wat langere reistijd kunt accepteren. 

Milieuvriendelijk de weg op

Tegenwoordig speelt milieuvriendelijkheid en het klimaat een grote rol. Zo ook wanneer je een nieuw voertuig uitkiest. In principe zijn auto’s een stuk vervuilender dan scooters, tenzij je een elektrische auto kiest. Deze auto’s hebben echter wel een grote batterij, waardoor er veel elektriciteit nodig is om hem op te laten. Daarom kun je beter voor een elektrische scooter kiezen wanneer je veel om het milieu geeft. Deze scooters hebben namelijk een kleinere ecologische voetafdruk dan een elektrische auto, omdat ze geen uitstoot en schadelijke stoffen produceren. 

Genieten van de rit

Als laatste moet je natuurlijk ook nadenken over het rijplezier dat een auto of scooter kan brengen. Op een scooter zul je simpelweg meer vrijheid ervaren. Je kunt genieten van de zon terwijl je over smalle weggetjes rijdt, waar je normaal gesproken niet kunt komen met de auto. Met een scooter kun je in de buitenlucht rondreizen, terwijl je de mooiste landschappen ziet. Een scooter is al met al dus de beste optie wanneer je vooral korte afstanden aflegt, of wanneer je in de stad woont.