Wanneer je naar een ver land op vakantie gaat is het huren van een auto de handigste manier om op jouw bestemming rond te komen. Dagenlang met jouw eigen auto naar de bestemming rijden is niet alles, en proberen rond te komen met alleen de benewagen en openbaar vervoer wil nog weleens lastig blijken. De ideale oplossing voor dit probleem is dus het huren van een auto, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op wilt letten.

Huur de auto voordat je op vakantie bent

Wanneer je in het land van bestemming een auto wilt huren heb je last van een taalbarrière, je weet niet waar je de beste plekken zijn voor het huren van een auto en je hebt weinig tijd om erover na te denken. Dit kan veel makkelijker door jouw auto van tevoren te huren. Je hebt genoeg Nederlandse websites die auto’s in vakantielanden aanbieden, je kunt ze hier huren en op de bestemming ophalen. Je betaalt er misschien iets meer voor maar je hebt de tijd om alle voorwaarden goed door te lezen en een overwogen keuze te maken.

Let op de tijden waarvoor je de auto huurt

Autoverhuurbedrijven willen enkele uren nog weleens als een volle dag tellen. Wanneer je een auto vanaf 10 uur boekt en zeven dagen later om 12.00 weer terug bent betaal je dus voor 8 dagen. Trap niet in deze val en zorg ervoor dat je geen volle dagen gaat betalen.

Zorg ervoor dat je een creditcard hebt

Veel autoverhuurbedrijven vereisen creditcardgegevens van je als garantie voor bepaalde kosten van de auto als eventuele schade en de borg. Ook prefereren veel van deze bedrijven betaling met creditcard, en loop je de kans dat je zonder creditcard niet kunt betalen. Zorg er dus voor dat je deze een bij de hand.

Controleer altijd het huurcontract

En hiermee bedoelen we dus dat je ook de kleine lettertjes moet lezen. Er is een goede kans dat hier geen verassingen in staan maar je weet het nooit. Voor je eigen zekerheid is het slim om altijd het gehele huurtcontract door te lezen voordat je iets tekent.

Controleer de auto voor je hem meeneemt

Voordat jij de auto van het bedrijf meeneemt is het verstandig om de auto grondig te controleren op eventuele schade. Dit doe je niet alleen zodat jij een goedwerkende auto meekrijgt, maar je zou ook niet willen dat het verhuurbedrijf jou afrekent op schade die er al zat. Wanneer er wel lichte schade is kun je hier foto’s van maken met een datum en tijd erbij, zo kun je altijd bewijzen dat de schade niet door jou is veroorzaakt.

Weet een telefoonnummer voor noodgevallen te bemachtigen

Je gaat er natuurlijk niet vanuit maar wanneer er toch iets met de auto mocht gebeuren dan wil je wel iemand kunnen bereiken. Zorg er dus voor dat je een noodnummer hebt wat 24 uur per dag te bereiken is. Het liefste wil je dat dit iemand is die Nederlands spreekt, of Engels wanneer jij dit zelf goed genoeg spreekt.

Kies nooit een te kleine auto

Houdt rekening met de ruimte die je in werkelijkheid nodig gaat hebben, en wees niet te optimistisch. Je kunt betere een iets ruimere auto hebben dan een te krappe auto. En wanneer het op bestemming echt niet blijkt te passen betaal je vaak veel meer voor die grotere auto dan je had gedaan wanneer je deze in de eerste plaats had gekozen.
Het huren van een auto wanneer je op vakantie gaat is zoals we al noemden een van de handigste manier om rond te komen, maar er zijn wel enkele dingen waar je op moet letten. Wanneer jij rekening houdt met de genoemde punten kan jouw vakantie al eigenlijk niet meer stuk. Onthoud dus dat je het beste jouw auto kunt huren voordat je op vakantie gaat, houdt rekening met de tijd waarop jij je auto ophaalt en inlevert, heb een creditcard bij de hand, controleer het huurcontract, controleer de auto voor je hem meeneemt, bemachtig een noodnummer en kies nooit een te kleine auto. Vergeet ze niet en schrijf ze eventueel op zodat jouw vakantie een gegarandeerd succes wordt.