Samen met je vrienden een roadtrip houden is harstikke gezellig en spannend, maar hoe pak je dat het beste aan? Met deze drie tips zul je de belangrijkste dingen niet vergeten, dus lees maar snel verder!

Tip #1

Wat ik nu ga zeggen is waarschijnlijk voor de hand, maar het is van belang dat wie besluit om te gaan rijden ook een aantal dingen bezitten. Allereest moet hij of zij hen theorie-examen hebben afgelegd en ervoor zijn geslaagd. Daarnaast is het belangrijk als hij of zij uiteraard een rijbewijs in bezit hebben. Het klinkt misschien overduidelijk, maar jaarlijks rijden er nog duizenden mensen rond zonder rijbewijs en jongeren zijn het vaakst betrokken bij een dodelijk ongeval. Voorkom dat en begin nu met een online dagcursus voor je theorie en ga vervolgens door met je rijbewijs!

Tip #2 

Een roadtrip vereist een auto, maar wat doe je als jij noch je vrienden een auto bezit? Een auto is een soort van luxe in Nederland, vooral met het geld dat er van je wordt gevraagd. Naast de benzine krijg je ook te maken met wegenbelasting en dat kan soms een duur grapje zijn. Het is daarom begrijpelijk als studenten niet gelijk in bezit zijn van een auto. Het is dan altijd mogelijk om een auto te huren. Zo kan ieder die meegaat een beetje bij leggen voor alle kosten die er bij de auto komen kijken.

Tip #3

Als de driver en de auto geregeld zijn, dan moet je altijd nog rekening houden met de kosten die je zult maken. Zo zul je een verblijfplek moeten zoeken, eten betalen en je zult onderweg vast en zeker even wat leuke dingetjes uit de winkel willen halen. Wees daarom zeker van hoeveel geld je meeneemt en hoeveel je er uitgeeft.