Het is natuurlijk bijna zomervakantie, de tijd van het jaar dat Nederland massaal voor enkele weken naar een ander land verhuist, en veel mensen hebben hun vakantie al geboekt. Maar misschien hoor jij bij de groep die dit nog niet heeft gedaan, omdat je last-minute boekt, het nog niet weet of er simpelweg nog niet aan hebt gedacht. Om je toch nog op weg te helpen hebben wij de beste vakantiebestemmingen met de auto voor u op een rijtje gezet.

De Provence, Frankrijk

Als we denken aan warm land wat ook nog eens dichtbij ligt dan denken we aan Frankrijk. Binnen Frankrijk is er enorm veel vakantiemogelijkheid, maar wanneer we opzoek zijn naar de traditionele zonvakantie dan moet je in de Provence zijn. Dit stukje Frankrijk is meestal heerlijk warm, ligt aan de middellandse zee en heeft een betoverende zomerse sfeer. Met ongeveer 1000 km rijden is het nog goed te doen met de auto en kun je zo gemakkelijk genieten van zon, zee en strand.

Beieren, Duitsland

Wanneer je niet zo van warme strandvakanties houdt, maar liever mooie gebieden ontdekt, dan is dit de vakantie voor jou. Duitsland ligt dichterbij met 900km naar Beieren en in Beieren is er veel te ontdekken als kastelen, burchten en kloosters. Bovendien biedt Duitsland heerlijk eten en veel landschap variatie met imposante gebergten.

Normandië, Frankrijk

Wanneer je geen fan bent van ver rijden, dan is dit de ideale bestemming voor jou. Je hebt er schitterende kliffen, wel 600km aan kust en een scala aan schilderachtige dorpjes om je hart in op te halen.

Het Gardameer Italië

Op 1200 km rijden ligt het Gardameer wat verder weg, maar dit is het meer dan waard. Er zijn hier genoeg campings om je vakantie door te brengen. Bovendien kun je zwemmen in het meer en bezoekjes brengen aan alle mooie dorpen in de omgeving.

Macedonië

Deze heb je misschien nog niet eerder gehoord, maar Macedonië is een geweldige budgetvakantiebestemming. Macedonië heeft veel onontdekte prachtige dorpen, bovendien zijn er twee prachtige meren ideaal om je zonvakantie te houden. Je zou zelfs naar de historische hoofdstaf Skopje kunnen afreizen waar het bruist van artistieke sculpturen. Een rondreis zou in Macedonië ook een ideale zomervakantie kunnen vormen.

 

Met deze tips moet het geen probleem zijn om een goede vakantiebestemming te vinden, er is enorm veel keus en variatie binnen ons klein Europa.  Kies dus een bestemming waar jij blij van wordt, en die moet er toch wel eentje in deze lijst zitten. Wacht ook niet te lang meer met het regelen van je vakantie, anders is het misschien te laat en zit je de hele zomer thuis. Dat zou uiteraard lang niet zo leuk zijn als naar een van deze regio’s trekken.