Het is niet altijd noodzakelijk om een gloednieuwe auto aan te schaffen. De aankoop van een tweedehandse auto kan beter passen in het totale kostenplaatje. Daarnaast verkrijgt een auto snel het statuut van een tweedehandse auto, terwijl deze wagens nog in piekfijne conditie kunnen verkeren. Maar waar moet je allemaal op letten, om uiteindelijk een goede kwalitatieve tweedehandse auto te kunnen aankopen?

Waarom je een tweedehandse Peugeot 308 moet kopen!

In 2021 was de Peugeot 308 een populaire auto. De Franse fabrikant had voor dit model een fraai koetswerk uitgekozen. Ook een upgrade van het interieur werd als een positieve evolutie aanzien. Het gebruik van hoogwaardige materialen zorgt ervoor dat de Peugeot 308 meer aanzien heeft gekregen. Daarnaast werd deze wagen ook groter gemaakt, zodoende er voor iedereen meer beenruimte en comfort aanwezig is.

5 punten waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehandse auto

Wanneer je iets op het oog hebt, dan moet je een rapport opmaken van de desbetreffende tweedehandse auto. Een proefrit maken, de kilometerstand analyseren, de onderhoudshistoriek raadplegen, nazicht op resterende garantie en prijzen vergelijken van soortgelijke tweedehandse auto’s vormen doorslaggevende elementen.

Proefrit

Je hebt een match na het nodige zoekwerk. Je maakt een afspraak om de auto te bezichtigen. Een statische indruk geeft je niet een volledig beeld over de auto. Het rijgedrag, het comfort en het opsporen van niet zichtbare gebreken zal je pas ervaren tijdens een proefrit.

Kilometerstand

De kilometerstand van een auto heeft een logische impact op de verkoopprijs. Maar je zal ook meteen kunnen inschatten of dit een auto met kortetermijnvisie of langetermijnvisie is. Een auto met 70.000 kilometers of 250.000 kilometers op de teller is een groot verschil. Een auto met meer kilometers heeft meer slijtage, maar dat wil niet per definitie zeggen dat het daarom een minder kwalitatieve auto is.

Onderhoudshistoriek

Heeft de eigenaar goed gezorgd voor de auto? Het is een belangrijk gegeven om de volledige onderhoudshistoriek goed na te kijken. Het zal je een beeld schetsen over de toestand van de auto, alsook of er in het verleden al grote kosten aan werden gemaakt.

Garantie

Wanneer een recente auto op de tweedehandse markt terecht komt, kan je vaak nog genieten van de resterende fabrieksgarantie. Hierdoor verkrijg je een groot voordeel ten opzichte van tweedehandse auto’s zonder garantie.

Prijzen vergelijken

Het laatste item is ook belangrijk. Ga op prijsonderzoek uit. Vergelijk dezelfde tweedehandse auto’s met elkaar. Let op gelijkwaardige kilometerstanden, alsook dezelfde type uitvoering. Door op de hoogte te zijn van de huidige marktprijzen breng je jezelf in een goede onderhandelingspositie.

Een tweedehandse auto aankopen doe je met verstand

Je koopt niet elke dag een auto aan. Door rekening te houden met de bovenstaande tips zal je snel een goed besluit kunnen nemen, welke tweedehandse auto nu het beste aansluit bij jouw profiel.