Wilt u uw bus verkopen en overweegt u dit te doen aan een opkoper? Dan vraagt u zich wellicht af hoe dit in zijn werk gaat. Het verkopen van uw bus aan een opkoper kan een goede optie zijn als u snel van uw bus af wilt en geen gedoe wilt met het plaatsen van advertenties en het voeren van onderhandelingen. Maar hoe werkt het precies en waar moet u rekening mee houden? In dit artikel leggen we u uit wat de voordelen zijn van het verkopen van uw bus aan een opkoper en wat de procedure en documenten zijn die hierbij komen kijken.

Voordelen van het verkopen van uw bus aan een opkoper

Als u overweegt om uw bus te verkopen, kan het verkopen aan een opkoper verschillende voordelen bieden. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over het plaatsen van advertenties en het voeren van onderhandelingen. De verkoop van uw bus aan een opkoper kan ook snel verlopen, wat handig is als u snel van uw bus af wilt. Bovendien kunt u bij een opkoper vaak een betere prijs krijgen dan wanneer u uw bus zou inruilen bij een garage. Looping.nl biedt bijvoorbeeld kosteloze verkoopservice en bemiddeling bij de verkoop van bedrijfsauto’s. Dit kan u ontzorgen en ervoor zorgen dat u een goede prijs krijgt voor uw bus.

Documenten en procedures voor het verkopen van uw bus

Als u uw bus wilt verkopen aan een opkoper, zijn er enkele belangrijke documenten en procedures waar u rekening mee moet houden. In Nederland zijn er twee soorten kentekenbewijzen: papieren en kentekencard. Bij de verkoop van uw bus heeft u het volledige kentekenbewijs en de tenaamstellingscode nodig. Na de verkoop ontvangt u als verkoper een vrijwaringsbewijs. Dit betekent dat u niet langer verantwoordelijk bent voor het kenteken en de bijbehorende verplichtingen. Het is belangrijk om deze documenten goed te bewaren en te controleren voordat u uw bus verkoopt aan een opkoper.

Het bepalen van de waarde van uw bus

Wanneer u uw bedrijfswagen wilt verkopen, is het belangrijk om de waarde van de bus te bepalen. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de kilometerstand en een zelfevaluatie van de staat van de bus. Ook kan een onafhankelijke expert de waarde van uw bedrijfswagen bepalen op basis van een groot Europees dealernetwerk. Het bijhouden van de waarde van bedrijfswagens is belangrijk voor financiële berekeningen en de aanschaf van nieuwe voertuigen. Door de waarde van uw bedrijfswagen te bepalen, weet u wat u kunt vragen voor de verkoop van uw bus. Dit is een belangrijke stap als u uw bedrijfswagen wilt verkopen.

Verkopen van een leasebus

Wanneer u een leasebus wilt verkopen, is het belangrijk om rekening te houden met de voorwaarden van uw leasemaatschappij. In de meeste gevallen heeft u toestemming nodig van de leasemaatschappij om de bedrijfswagen te mogen verkopen. Ook kan het zijn dat u moet wachten tot het leasecontract afloopt voordat u de bus kunt verkopen. Het is daarom verstandig om vroegtijdig contact op te nemen met uw leasemaatschappij om de mogelijkheden te bespreken. Houd er rekening mee dat de waarde van de bus kan variëren afhankelijk van het merk en model. Zo is Volkswagen het best scorende merk op de occasionmarkt van bestelauto’s, met de Caddy als meest verkochte model.