Na de aanschaf van een luxe auto wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk de weg mee op! Je wilt anderen laten zien wat voor mooie auto je hebt aangeschaft, je wilt nieuwe plekken bezoeken, enzovoorts. Voordat je de weg op kunt gaan is het belangrijk om een autoverzekering af te sluiten. In Nederland is het niet toegestaan om zonder autoverzekering de openbare weg te betreden. Dit is niet voor niets! Zonder een autoverzekering zou je te maken kunnen krijgen met hoge kosten als gevolg van een ongeluk. Bij een ongeluk moet je deze kosten zelf betalen. Niet alleen de kosten voor het herstel van andermans auto, ook de kosten voor eventuele letselschade.

 

Verschillende soorten autoverzekeringen vergelijken

Het vergelijken van autoverzekeringen begint bij het inventariseren van de soorten verzekeringen die worden aangeboden. Je hebt hierbij de keuze tussen een WA-verzekering, een WA-verzekering met een beperkt casco en een WA-verzekering met een volledig casco. Laatstgenoemde verzekering noemen we ook wel een allrisk autoverzekering. Voor luxe auto’s is het verstandig om voor een WA-verzekering met beperkt casco of een WA-verzekering met volledig casco te kiezen. Ook schade aan je eigen auto wordt in zo’n geval vergoed bij een ongeluk.

 

Vergelijk de premies van verzekeringen

Om niet alleen veilig maar ook goedkoop de weg op te kunnen, is het belangrijk naar de premies van autoverzekeringen te kijken. De premie voor hetzelfde type verzekering kan per verzekeraar verschillen, door kleine afwijkingen in de dekking van de verzekering. Bekijk hier een handige vergelijkingstool, die je binnen een paar seconden vertelt welke autoverzekering het goedkoopst is. Kijk altijd zelf de polisvoorwaarden van de verzekering nog na. Zo weet je zeker dat kritieke kostenposten gedekt zijn bij een ongeluk of bijvoorbeeld bij een inbraak in de auto.