De spullen inladen, naar de bestemming raden, de spullen uitpakken en vervolgens weer alle benodigdheden inpakken als jullie een dagje weggaan. Zoals je merkt is een stacaravan niet in alle gevallen even handig. Zeker als je op vakantie bent met een groot gezin. Dan kost het je best wel wat tijd en moeite om alle benodigdheden in te pakken en mee te slepen. Kan dit ook handiger? Absoluut. Kies eens voor een vakantie in de vorm van een rondreis met een camper. Je hebt nu niet alleen altijd al je spullen bij je, ook ben je niet meer afhankelijk van andere factoren zoals het openbaar vervoer of een strakke planning.

Even geen stress

Niet iedereen komt even uitgerust weer terug van vakantie. En dit komt vooral doordat ze tijdens deze dagen eigenlijk meer hebben moeten regelen dan dat ze thuis al deden. Want de bagage moet mee, er moet gelet worden op de kinderen, er is elke dag onderdak nodig en er moet tussendoor ook gegeten worden. Door op reis te gaan bespaar jij jezelf en de rest van je gezin al een hoop stress, want je hebt je rijdende huis eigenlijk altijd bij je. Spullen hoef je dus niet meer in te pakken, koken kan in het keuken van de camper en er kan geslapen worden wanneer jullie maar willen.

Benut alle tijd

Met een camper benut je ook nog eens alle tijd. En dat is handig wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een camperreis naar Canada. Er valt namelijk ontzettend veel te zien in dit grote land. Want de prachtige natuur en de grote steden van Canada moet je absoluut gezien hebben. En dan wil je niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Met een camper kan je gaan en staan waar je wilt.  In dit geval kan je zelfs al naar de volgende bestemming rijden wanneer de rest van je gezin nog ligt te slapen.

Verschillende reizen

Als je een camperreis wilt regelen, zijn daarin ook heel veel mogelijkheden. Je kunt zelf een camper kopen of huren, zelf een route uitstippelen en op pad gaan. Maar het is ook mogelijk om dit soort dingen voor je te laten plannen. Helemaal handig als je op reis gaat naar het buitenland. Bij de reisorganisatie kies je voor een themareis. Met het vliegtuig reis je naar het betreffende land, daar haal je de camper of en krijg je een uitgestippelde route. In dit geval is het ook mogelijk om je persoonlijke wensen aan de route toe te voegen.