Op zoek naar een luxe auto die je het liefst koopt in plaats van huurt? Een luxe BMW, Jeep, Mini Cooper of bijvoorbeeld Mercedes vergt al snel een fors budget. Om dat budget sneller bij elkaar te hebben, loont de verkoop van je huidige auto. In het bijzonder, wanneer het om een ouder model of een beschadigde auto gaat. Met het nieuwe voertuig staat je huidige auto immers een groot deel van de tijd stil. Online je auto verkopen is hierbij interessant; er zijn verschillende opkopers te vinden die je vaak al binnen een dag een eerste bod doen. Door je auto via een organisatie te verkopen bespaar je veel tijd, discussies en conflicten. Het is vervelend wanneer een particuliere koper na het sluiten van een deal begint over gebreken aan het voertuig, die deze tijdens de proefrit nog niet opmerkte. Of denk aan particulieren die een proefrit maken, maar de auto vervolgens niet kopen. Het zorgt voor frustratie en veel ergernis. 

 

Occasion of schadeauto eenvoudig online aanbieden 

Zoals in de inleiding van dit artikel genoemd werd, is niet alleen de verkoop van een goed functionerende occasion interessant. Ook je schadeauto verkopen is bij deze opkopers mogelijk. Een schadeauto wordt vaak gedefinieerd als een voertuig dat nog rijdt en veilig gebruikt kan worden, maar wat een forse schade opgelopen heeft. Denk aan een auto met een paar flinke deuken. Zelf de auto laten herstellen en verkopen levert vaak minder op dan het direct aanbieden van de schadeauto aan een opkoper. 

 

Opkopers vaak zelfs geïnteresseerd in sloopauto’s 

Naast schadeauto’s kun je ook sloopauto’s aanbieden bij deze opkopers. Een sloopauto is vaak helemaal niet meer te herstellen; het gaat om voertuigen die worden afgekeurd bij de APK-keuring. Vanuit duurzaamheids- en financieel oogpunt is het interessant om zo’n auto niet direct naar de schroothoop te laten brengen, maar deze online te verkopen. Vaak wordt het voertuig bij je thuis opgehaald. 

 

Kies voor een luxe auto huren voor de aankoop ervan 

Om er zeker van te zijn dat een model luxe auto bij je past, is het verstandig deze een korte tijd te huren. Ga er bijvoorbeeld een weekend mee op pad. Er zijn verschillende partijen waar je een luxe auto voor een dag of enkele dagen kunt huren. Bevalt de auto? In dat geval kun je op zoek gaan naar een verkoper.