Tegenwoordig is het heel makkelijk: het laten importeren van een auto uit het buitenland. Zeker voor auto’s uit Duitsland is dit populair. Maar waarom zou je dit doen als je deze auto ook in Nederland kan kopen? De voordelen staan hier op een rijtje.

Een luxe auto voor minder geld


Zeker auto’s uit Duitsland zijn vaak luxe uitgerust, en hebben meer ingebouwde opties dan auto’s in Nederland. En zo’n auto kan tot wel 40% goedkoper zijn wanneer je hem in Duitsland koopt, dan in Nederland. Je krijgt dus simpel gezegd meer auto voor minder kosten.

Een groot aanbod aan weinig gebruikte auto’s


Het aanbod van goede auto’s met lage kilometer-standen is relatief hoog in Duitsland. Als je zo’n ‘jonge’ auto aanschaft, betaal je ook een stuk minder belasting dan als je een nieuwe auto zou kopen hier in Nederland. Je kunt gemakkelijk online de BPM berekenen van een auto die je wilt laten importeren, om hier een indicatie van te krijgen.

Zo kun je dus voor minder geld een ‘zo goed als nieuwe’ auto kopen. De garantie op zo’n Duitse auto geldt ook gewoon in Nederland.

Hoe werkt dat dan, een auto laten importeren?


Er zijn twee opties. Je kunt je nieuwe auto zelf importeren, of je kunt het laten doen door een service. Als je zelf een auto importeert zijn er een aantal stappen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het wijs om hem in Duitsland vast te laten keuren, zodat je hier niet met onverwachte tegenslagen komt te zitten. Ook is het handig om niet twee keer BTW te hoeven betalen, zowel in Nederland als in Duitsland. Om deze reden is het waardevol om jong gebruikte auto’s te kopen, in plaats van nieuwe. Bij een gebruikte auto (minimaal 6.000 km gereden en minimaal 6 maanden oud) hoef je in Nederland niet nogmaals BTW te betalen, als je dat in Duitsland ook al hebt gedaan. Ten derde zijn er de kosten van het importeren zelf. Je kunt een auto laten importeren met een service, dat wil zeggen, een vrachtwagen met een oplegger die de auto naar Nederland brengt. Je kunt ook zelf de auto van Duitsland naar Nederland rijden met een tijdelijk kenteken. Tenslotte moet de auto in Nederland worden gekeurd door de RDW om een permanent Nederlands kenteken te krijgen. Ook een APK-keuring is, zoals bij alle auto’s, nodig. Dit zijn de laatste kostenposten.

Je kunt al deze dingen ook laten doen door een service. Er zijn bedrijven die bekend zijn in Duitsland en er dus goed voor kunnen zorgen dat de auto voor een zo goed mogelijke prijs naar jou gebracht wordt. Ook wordt er dan meegekeken naar een zo voordelig mogelijk BPM. Een auto importeren is dan een stuk makkelijker.

Dus, ben je geïnteresseerd de aanschaf van een mooie Duitse auto? Neem deze optie dan zeker mee in je overweging!