Het is weer zo ver. Het is eindelijk weer tijd om op vakantie te gaan. Als je nog niets hebt geboekt en twijfelt waar je heen wil gaan, neem dan een autovakantie mee in je besluit. Op vakantie gaan met de auto kan onwijs leuk en avontuurlijk zijn. Ook heeft het andere voordelen die wij hier voor je op een rijtje hebben gezet.

Je kunt gaan wanneer jij wilt

Een van de grootste voordelen van een autovakantie is dat je kunt gaan en staan waar en wanneer je maar wilt. Je hoeft niet een aantal uur van tevoren op het vliegveld te gaan staan wachten. Dat is natuurlijk erg zonde van je tijd. Daarom is flexibiliteit het nummer 1 voordeel van een autovakantie. Je kunt je eigen schema volgen en er is niets dat daartussen kan komen.

De fiets kan mee

Als je veel fietst en ook op vakantie geen fietstocht zou willen missen, dan kun je -als je met de auto op vakantie gaat- je fiets meenemen. Het is namelijk erg gemakkelijk om een fietsendrager op je auto te bevestigen en op die manier veilig je fietsen te vervoeren. De Pro User Fietsendrager beschikt over het Europese typegoedkeur en is gemakkelijk te bestellen.

Veel meer spullen mee!

Het spreekt voor zich dat er in een auto veel meer spullen mee kunnen dan wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat. Als je met het vliegtuig op vakantie gaat mag je vaak maar een bepaalde hoeveelheid kilo’s mee per persoon. Dit limiteert je enorm in je keuzes. Als je echter met de auto op vakantie gaat, dan kun je je auto zo leeg of zo vol proppen als je zelf fijn vind. Je zou zelfs de kampeerspullen mee kunnen nemen. Die grote tent of dat zware luchtbed. Niet te vergeten het gasstel. Alles kan zonder zorgen in de achterbak gegooid worden.

Vervoer op locatie is geregeld

Als je bij je bestemming bent gearriveerd, kun je vanaf daar overal heen gaan waar je heen wil. Je bent niet gebonden aan een bus die maar eens in het uur gaat of een soms veel te duur taxiritje die je niet in het budget ingecalculeerd hebt.

Reizen op eigen tempo

Het lekkere van reizen met je eigen auto is dat je je eigen tijd in kunt vullen. Jij bepaald wanneer je je benen even wil strekken of wil stoppen voor een kopje koffie of een hapje eten. En niet te vergeten, je kunt -als je daar tijd voor hebt- zo nu en dan de toeristische route nemen. Zo kom je op plekken waar je nooit eerder had bedacht heen te gaan.

Minder CO2 uitstoot

Als we kijken naar het milieubewuste plaatje is de trein natuurlijk de beste en meest uistoot neutrale optie. Veel reizen met de auto is natuurlijk niet gelijk goed voor het milieu. Maar op vakantie gaan met de auto is wel een stuk CO2 neutraler dan een groot vervuilend passagiersvliegtuig. Op dat vlak maak je met een autovakantie nog altijd een betere keuze voor het milieu.