De aankoop van een nieuwe Mercedes of bijvoorbeeld Audi vergt al snel een investering van tienduizenden euro’s. Zeker in een tijd waarin de inflatie hoog ligt, stel je dergelijke uitgaven mogelijk liever uit. Wil je toch een luxe auto voor de deur hebben staan? Kijk in dat geval eens naar de auto abonnementen die tegenwoordig worden aangeboden. Het is een vorm van het private leasen van een auto, maar dan met een hoge mate van flexibiliteit. Er wordt door consumenten steeds vaker gekozen voor contracten die maandelijks opzegbaar zijn. Het leasen van een auto is hierbij een tussenoplossing, totdat er bijvoorbeeld een nieuwe auto gekocht is. De keuze voor het leasen van een luxe auto biedt verschillende voordelen. In dit artikel lees je er meer over. 

 

Voordelen van het leasen van een luxe auto

Een van de voornaamste voordelen van het leasen van een luxe auto is de zekerheid waarvan je profiteert. Je hebt geen omkijken meer naar het afsluiten van een autoverzekering, betaalt de wegenbelasting niet langer zelf en wordt niet opgeschrikt door onverwacht hoge onderhoudskosten. Het zijn kosten die binnen de vaste maandtermijn van het leasecontract vallen. Wel zo prettig! Bij het afsluiten van een leasecontract geef je vooraf aan, hoeveel kilometers je op jaarbasis verwacht te rijden. Schat dat aantal liever iets te ruim, dan te krap in. In dat laatste geval betaal je relatief veel voor de extra verreden kilometers buiten het contract. 

 

Tools om leasecontracten te vergelijken 

Online vind je een handige tool, waarmee je snel en gemakkelijk de beste deal vindt voor de auto van jouw dromen. De tool vertelt je niet alleen wat de auto je maandelijks kost, maar ook met welke voorwaarden je te maken krijgt. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van het eigen risico, de mogelijkheid om het leasecontract tussentijds op te zeggen, enzovoorts. 

 

Dit zijn de populaire luxe leaseauto’s van dit moment 

Het aanbod aan luxe leaseauto’s is groot. Neem bijvoorbeeld de Mercedes-Benz A180 Business Line, een 5-deurs hatchback die wordt aangeboden vanaf zo’n 550 euro per maand. Of kijk eens naar de Mercedes-Benz CLA 250 e Star Edition. Een hybride sedan die voor een vergelijkbaar maandbedrag af te nemen is bij de leasemaatschappij. Geen auto van Mercedes, maar van Jeep? Kijk eens naar de elektrische Jeep Avenger (54 kWh), aangeboden voor zo’n 465 euro per maand. Alternatief is de Jeep Compass 1.3T 130 Longitude voor een maandprijs van zo’n 620 euro.