Het huren van luxe auto is natuurlijk ontzettend gaaf! Dit biedt je namelijk de mogelijkheid om met een beperkt budget toch in de auto van je dromen te kunnen rijden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een auto voor de bruiloft of een andere speciale gelegenheid. Toch is het wel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Los van het feit dat het een hele hoop geld kost, rijd je toch al snel in een auto met een waarde van enkele tienduizenden euro’s of zelfs nog meer! Des te belangrijker dus om exact te weten waar je nu eigenlijk allemaal op moet letten. Speciaal daarom hebben we een aantal tips voor je.

Wat kost het huren van een luxe auto?

Een vraag die veel mensen vaak als eerst stellen, is wat het nu eigenlijk kost om een luxe auto te huren. Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van allerlei verschillende factoren. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat de periode waarin je de auto wilt huren een belangrijke rol speelt, maar ook het type auto. Zo zal een Ferrari huren een stuk prijziger zijn, dan wanneer je bijvoorbeeld een keer een dag in een Tesla zou willen rijden. Daarbij komt ook dat het belangrijk is om ook goed te kijken naar de verzekering die wordt aangeboden door het verhuurbedrijf. Waar je bij je eigenlijk online autoverzekeringen vergelijken kunt op basis van eigen risico en dekking, kan dat natuurlijk hier niet.

 

De periode van de huur

Bij het huren van een auto kun je vaak kiezen uit verschillende termijnen. Zo kun je kiezen voor het huren voor een dag(deel), week of zelfs maand. Vooral tijdens bijvoorbeeld bruiloft wordt er vaak gekozen voor het huren voor een aantal uren. Het is namelijk vaak alleen voor het vervoer van huis naar de locatie en natuurlijk voor het maken van een aantal foto’s. Wel is het vaak een flink stuk voordeliger om een luxe auto voor een hele week te huren, dan wanneer je ervoor kiest om de auto maar een dag te huren.

 

Met of zonder chauffeur

Het rijden van een super luxe auto gaat natuurlijk niet zonder risico’s. Omdat je zelf vaak geen ervaring hebt met het rijden in deze auto’s, wordt er aangeraden om een chauffeur te laten rijden. Vooral bij een bruiloft is dit heel normaal, zodat jullie beide als echtpaar achterin kunnen zitten. Wel dien je er dan rekening mee te houden dat er extra kosten mee gemoeid gaan, wanneer je ervoor kiest om je te laten rijden. Daarbij geldt wel, dat de borgsom en vaak ook de hoogte van de verzekering een stuk voordeliger is, dan wanneer je zelf besluit te rijden.

Goed om te weten

Voordat je besluit om daadwerkelijk een luxe auto te gaan huren, is het wel aan te raden om meerdere bedrijven te benaderen. Omdat het vaak puur om de buitenkant gaat voor de meesten, is de motor niet altijd relevant. Zo kan het dus heel goed zijn dat je enkele honderden euro’s goedkoper uit bent, wanneer je kiest voor een motor met minder vermogen.