Maak jij voor je werk veel zakelijke autoritten? Het kan je dan veel belastingvoordeel opleveren om deze kilometers te registreren. Je kunt pas voordelen van de belasting krijgen als de Belastingdienst je rittenregistratie kan inzien. Hiervoor kun je een rittenregistratie app van RouteVision nemen. Maar wat houdt dit en, en wat kun je ermee? In deze blog kun je meer lezen over rittenregistratie.

Wat is het nut van een rittenregistratie app?

Je hoeft geen bijtelling te betalen als je over een kalenderjaar minder dan 500 privé kilometers gemaakt hebt. Hiervoor dien je de belasting wel een kloppende rittenregistratie te laten zien. Dit is soms best lastig om zelf administratief te regelen, en veel ondernemers houden zich liever bezig met andere zaken. Je kunt in dit geval dus het beste een Rittenregistratie app gebruiken zodat je je ritten niet meer zelf hoeft te noteren of in een Excel-bestand te zetten. Een app houdt de ritten namelijk netjes bij. Het is ook mogelijk om de apps aan een online boekhouding app te koppelen. Op deze manier kun je direct een offerte opmaken en aangifte van je btw doen.

Wat zijn de voordelen van rittenregistratie?

Misschien lijkt het in eerste instantie alsof alleen de fiscus baat heeft aan een rittenregistratie, maar dat is niet het geval. Soms willen werkgevers namelijk ook inzicht hebben in je rittenregistratie, zodat ze weten waarvoor ze betalen. In dat geval is het een goed idee dat je een duidelijk overzicht van je gemaakte ritten hebt. Ook is een app die ritten registreert handig als je duurzaam wilt ondernemen. Dit is een missie die steeds meer ondernemers hebben. Zou je namelijk niet efficiënter kunnen plannen? Met een rittenregistratie app zie je in één oogopslag welke ritten wel en niet op elkaar afgestemd zijn en daardoor zou je jezelf nog eens een paar ritjes en heel wat brandstof kunnen besparen.

Hoe registreert een registratie app autoritten?

Op basis van GPS-data registreert je app de gemaakte kilometers. Je zet de app aan voordat je vertrekt, waarna de app bijhoudt welke route je rijdt, hoe ver je rijdt, enz. Zorg er hierbij voor dat je je telefoon aansluit op een USB-aansluiting ergens in je auto, zodat de batterij van je telefoon vol blijft. Een GPS gebruiken kan er namelijk voor zorgen dat je batterij een stuk sneller leeg raakt. Als je aangekomen bent op je bestemming kun je de app stoppen en aangeven of je een zakelijke of privé rit hebt gemaakt.

Wat voor rittenregistratie apps zijn er?

Er is ontzettend veel keus op het gebied van rittenregistratie apps. Over het algemeen zijn het betaalde apps die tussen de 3 en 10 euro per maand kosten. De prijs hangt af van de mogelijkheden van de apps. Veel gebruikte apps om ritten te registreren zijn RouteVision, en apps die daarop lijken, meestal zijn de basisfuncties gratis. Een ander alternatief is om een boekhoud-app te downloaden. In deze app kun je boekhouden en je ritten registreren. Alhoewel de apps je gemaakte kilometers keurig bijhouden, moet je vaak zelf ook nog wat handmatige handelingen uitvoeren.