Er kunnen meerdere oorzaken zijn waarom u een autosleutel niet kunt gebruiken. Het is mogelijk dat de transponder niet goed werkt. De oorzaak daarvan kan gezocht worden aan stoorzenders zoals de zenders van draadloze telefoons, hoogspanningsmasten of radarinstallaties. Om te kijken of dat het geval is, zou u kunnen proberen of de sleutel nog werkt als u er een aantal meter vandaan gaat. Wanneer dat niet helpt, kunt u proberen de sleutel handwarm te maken. Dat kan soms ook helpen. Als dat ook geen oplossing biedt, dan is het mogelijk dat er een onderdeeltje of de batterij niet in orde is.

Autosleutels repareren

Het is belangrijk dat u uw autosleutels laat repareren door een firma die daarop is ingesteld. Als u in Drachten woont, dan kunt u voor autosleutels repareren naar AutomotiveNL gaan. Het kan zijn dat er een schakelaartje niet in orde is of er zit een chip los. Voor het repareren van autosleutels Drachten bent u bij AutomotiveNL aan het goede adres. Met behulp van een microscoop worden de soldeerverbindingen weer in een goede staat gebracht. Het is ook verstandig om een autosleutel bij te laten maken. Ondanks dat u een reservesleutel heeft, is het goed om er een extra achter de hand te hebben. Wanneer u namelijk maar één reservesleutel heeft en die, wanneer u hem nodig heeft, niet kunt vinden is het goed om er nog één achter de hand te hebben. De kosten voor het repareren en bijmaken lopen uiteen van ongeveer € 50 tot € 150. Wanneer de kaart of sleutel gerepareerd wordt, wordt hij opgemaakt en daarna weer dichtgelijmd. Het is mogelijk dat er lijmsporen in het zicht blijven, maar dat maakt voor werking geen verschil.

Autosleutels Drachten

U kunt uw autosleutels, als u in Drachten woont, bij laten maken bij AutomotiveNL. Door de jarenlanger ervaring, kennis en specialiste apparatuur kan nagegaan worden hoe een autosleutel bijgemaakt moet worden. U kunt een gewone autosleutel hebben of een met een afstandsbediening. Sleutels zonder afstandsbediening worden steeds minder gebruikt. De sleutel die wordt bijgemaakt zal identiek zijn aan het origineel. Dat moet, omdat ervoor gezorgd moet worden dat ook de nieuwe sleutel zonder problemen gebruikt kan worden. De meeste autosleutels die we tegenwoordig gebruiken hebben een afstandsbediening. Voor een reparatie van deze sleutels moet gebruik worden gemaakt van speciaal gereedschap. U moet een vakman hebben, die kan solderen door onder andere gebruik te maken van een microscoop.