Het kopen van een eigen auto is erg spannend. Het komt met een hoop vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Vergeet voordat je de weg opgaat niet een aantal zaken te regelen. Het belangrijkste is natuurlijk het afsluiten van een autoverzekering. Wist je dat daar een hoop bij komt kijken? Lees daarom snel verder. Wij maken dit een stuk makkelijker! 

Waarom een autoverzekering?

Met een auto verzekering ga je hoge kosten bij schade aan je auto tegen. De verzekering dekt namelijk deze kosten, en die van schade aan een andere auto. Wist je dat je kunt kiezen uit verschillende type autoverzekering? Je bent verplicht om in ieder geval een WA-verzekering af te sluiten. Wil je meer zekerheid? Overweeg dan een WA+ of een All Risk verzekering. Zo ga je met een gerust hart de weg op

Hoeveel kost een autoverzekering?

De kosten van een autoverzekering zijn voor vrijwel elke situatie anders. Dat ligt natuurlijk aan het type verzekering. Hoe uitgebreider de dekking, hoe meer je betaalt. Daarnaast letten ze op je leeftijd en rijervaring. Hoeveel schadevrije jaren heb je al? Dat is ook iets waar ze naar kijken. Natuurlijk zijn het merk, de leeftijd en het model van je auto net zo belangrijk. Dus, bereken je autoverzekering en kijk hoeveel jij kwijt bent.

Hoe vraag ik het aan?

Je vraagt een autoverzekering aan bij een verzekeringsmaatschappij. Ook deze kunnen verschillen in kosten. Vergelijk ze dus en ga voor de maatschappij die het beste bij jou past. Bepaal nu ook welk type verzekering je wilt afsluiten. Vraag een offerte aan en neem de juiste informatie mee. Zorg ervoor dat het kenteken van de auto en je rijbewijs klaarliggen. Ben je tevreden met de offerte? Sluit dan de verzekering af! 

Zijn er aanvullende autoverzekeringen? 

Voor nog meer zekerheid overweeg je een aanvullende autoverzekering. Deze zijn niet verplicht, maar wel heel handig om te hebben. Denk aan een inzittendenverzekering. Deze dekken de kosten van letsel of schade van de medepassagiers. Overweeg ook pechhulp of een rechtsbijstandverzekering. Je verwacht het waarschijnlijk niet nodig te hebben. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje. Daarom is het een goed idee om dit te overwegen.

 

Zo, nu weet je precies waar je op let bij het afsluiten van een autoverzekering. Bepaal in hoeverre je de auto wilt verzekeren en overweeg aanvullende opties. Weet jij al voor welk type verzekering jij gaat?