Het aantal elektrische en hybride auto’s is de laatste jaren sterk toegenomen. In 2020 is het aandeel elektrische en hybride stekkerauto’s volgens het (CBS, 2021) met maar liefst 38% toegenomen. Maar om een stekkerauto te kunnen gebruiken moet deze wel regelmatig opgeladen worden. Het opladen doe je makkelijk en snel met een laadpaal aan huis van Laadpaaltoday. In deze blog lees je de voordelen van het hebben van een laadpaal thuis.

Laad sneller

Een laadpaal thuis zorgt ervoor dat jouw elektrische auto sneller opgeladen wordt. Door je auto aan de stekker thuis op te laden laad je gemiddeld 2,3 kWh bij. Met de Newmotion Home Advanced laadpaal is het mogelijk om zelfs tot 22 kWh te laden. Kortom met een laadpaal aan huis laad je auto sneller op.

Bespaar geld

Met een laadpaal aan huis bespaar je geld en kun je zelfs geld verdienen. Het aanschaffen en laten installeren van een laadpaal is een eenmalige investering. Maar door thuis te laden wegen de voordelen op de lange termijn zeker op tegen de investeringskosten. Door thuis te laden betaal je minder per kWh dan bij de openbare laadstations. De kosten bij deze laadstations en vooral de snellaadstations zijn vaak vele malen hoger dan de kosten van thuisladen. Daarnaast is het mogelijk om je elektrische auto gratis op te laden met de groene stroom die jij thuis opwekt. Maak je gebruik van avondstroom? Laad dan ’s nachts extra voordelig je auto op. Het is zelfs mogelijk om geld te verdienen met je eigen laadpaal thuis. Door je laadpaal openbaar te maken kan jij geld vragen voor het afnemen van stroom. Jouw laadpaal wordt vindbaar voor elektrische rijders die gebruik kunnen maken van jouw laadpaal tegen het gevraagde tarief.

Niet meer wachten bij een openbare laadpaal

Door de sterke toename van het aantal eigenaren van stekkerauto’s wordt het als maar drukker bij de openbare laadpalen. De toename van het aantal openbare laadpalen kan niet op tegen de toename van stekkerauto’s. Daarom wordt het alsmaar drukker bij de openbare laadstations en het komt steeds vaker voor dat er gewacht moet worden op een laadpunt die vrijkomt. Daarnaast kost het opladen van een stekkerauto meer tijd dan het tanken van brandstof. Hierdoor zit de kans erin dat je moet wachten tot de auto weer opgeladen is. Met een laadpaal thuis ben jij ervan verzekerd dat je altijd je stekkerauto op kan laden en hoef je nooit meer te wachten bij de laadpaal. Laad bijvoorbeeld je auto ’s nachts op.  Zo zorg je ervoor dat je elke ochtend een volledig opgeladen auto hebt. 

Op zoek naar een laadpaal die bij jou past? Lees dan over de voor- en nadelen van de Newmotion laadpalen en krijg een duidelijk beeld over de Newmotion laadpaal die het beste bij jou past.