Er zijn verschillende schroothandelaren en oudmetaalhandelaren die contant geld zullen bieden voor gebruikte auto-onderdelen in elke staat.  Afhankelijk van het type metaal, het gewicht of de hoeveelheid, en de vraag naar het onderdeel, zullen de prijzen drastisch variëren. Lees verder om meer te leren over het recyclen van autowrakken, en hoe je het meeste geld kunt verdienen met het slopen van een oud of total loss voertuig.

Auto-onderdelen die altijd recyclebaar en verkoopbaar zijn, ongeacht de staat waarin ze verkeren, zullen het meest opleveren bij het inleveren ervan.

 

Katalysatoren

Een katalysator is een van de waardevollere onderdelen en is het meest waardevol. Dit komt omdat ze platina en andere edele metalen, zoals rhodium en palladium vasthouden. Deze metalen zijn veel gevraagd en kunnen een aardige cent opbrengen. Wanneer een volledige auto wordt gerecycleerd, zal het bedrijf altijd de katalysator verwijderen om nog meer winst uit de auto te halen.

 

Auto accu’s

Auto accu’s zijn een gemakkelijkere optie als het gaat om het recyclen van auto-onderdelen, omdat ze gemakkelijk te verwijderen en opnieuw te installeren zijn. Ze leveren meestal veel geld op bij een oudmetaalhandel vanwege hun zware gewicht aan ijzer met de huidige oud ijzer prijs.

 

Het volume aan ijzer van auto accu’s is zodanig groot dat auto accu’s altijd op de juiste manier moeten worden gerecycled omdat ze zware metalen bevatten. Onjuiste verwijdering van deze elementen kan gevolgen hebben voor de gezondheid en het milieu.  

 

Wielen en velgen

Hoewel autobanden ook kunnen worden gerecycled, zullen wielen en velgen het meeste geld opbrengen. Deze onderdelen zijn meestal gemaakt van aluminium en kunnen tot 12 kilo of meer per stuk wegen! Wielen en velgen zijn een uitstekende keuze als je op zoek bent om snel geld te verdienen voor oude of gebruikte auto-onderdelen.

 

Voertuig casco’s en frames

Het plaatwerk in de carrosserie van een sloopauto is ook zeer waardevol. Want het doneren van een hele auto, of een die al is geschraapt van al zijn onderdelen, kan nog steeds winst opleveren tot  250 euro of meer bij een metaalrecycler. Dat komt omdat je meer dan twee ton schroot verkoopt!

 

Verkoop een volledige auto aan een autosloperij

Als je het meeste geld wilt verdienen aan een sloopauto, weet dan dat de hoogste opbrengst altijd zal komen van het recyclen van het gehele voertuig. De meeste schroot en auto recyclers zullen het voertuig zelfs gratis ophalen. Sommige betalen je zelfs ter plaatse! Zorg ervoor dat je een betrouwbaar en ervaren inkoper kiest om de eerlijkste en beste prijs voor gerecyclede auto-onderdelen te krijgen. Hoe beter de staat van de auto is, hoe meer geld je er waarschijnlijk voor terugkrijgt.