Als je van plan bent om een autoverzekering af te sluiten kom je er al snel achter dat er verschillende soorten verzekeringen zijn met verschillende bedragen aan premies. Maar welke zijn er en waar ben je voor verzekerd bij de verschillende verzekeringen?

Autoverzekeraars bieden vaak de standaard 3 verzekeringen aan: de WA verzekering, de WA beperkt casco verzekering en de WA volledig casco verzekering.

WA

De WA verzekering is in Nederland wettelijk verplicht. Dit is de basis verzekering die iedereen minstens moet hebben voordat je de weg op mag. Dit is de simpelste autoverzekering die er bestaat, het enige waarvoor je verzekerd bent is de schade die je maakt bij een andere auto.

WA beperkt casco

Als je voor een WA beperkt casco verzekering gaat ben je al standaard WA verzekerd. Alleen wat bij een WA beperkt casco zit inbegrepen zijn de schade die komen door brand, stormschade, diefstal, botsingen met wilde dieren en ruitschade.

WA volledig casco

Een WA volledig casco verzekering is de meest uitgebreide verzekering die er bestaat. Je bent verzekerd voor de schade die je maakt aan andere auto’s en aan schade die je maakt aan je eigen auto. Voor vandalisme ben je niet verzekerd bij een WA of WA beperkt casco verzekering maar wel bij en WA volledig casco verzekering.

Aanvullende verzekering

Als je je buiten je standaard verzekering nog extra wilt verzekeren kun je kiezen voor een aanvullende verzekering. Daar kun je bijvoorbeeld je verzekeren voor letselschade na een ongeluk of voor hulp bij pech op de weg.

Autoverzekeringaanbieders

Om geld te besparen en er achter te komen welke verzekering het beste is op het gebied van prijs en kwaliteit kan je je autoverzekering vergelijken. Zo betaal je nooit teveel geld voor een verzekering voor je auto.