Een nieuwe prachtige auto kopen, wie wil dat nou niet? Natuurlijk moet dit wel mogelijk zijn. Met andere woorden, je moet genoeg geld hebben om de vierwieler aan te kunnen schaffen. Het zou best kunnen dat dit voor jou niet mogelijk is. Je kunt er dan voor kiezen om een lening af te sluiten voor het financieren van je nieuwe auto. Daarnaast kun je ook leasen als particulier. De laatste manier om het voertuig te financieren is door te sparen. In dit artikel kun je meer over deze drie manieren vinden.

 

Private Lease

Private Lease is een leaseconstructie waarbij je elke maand een bepaald bedrag moet betalen om de auto te mogen gebruiken. De meeste kosten, waaronder de verzekering en het onderhoud, zijn inbegrepen in het contract. Bovendien kun je direct rijden in je nieuwe auto. Helaas kun je het contract niet gemakkelijk wijzigen, terwijl de kosten van Private Lease ook hoger kunnen zijn dan de aanschaf van de auto. Een groot voordeel van het leasen van een voertuig is wel dat je niet in één keer een groot bedrag neer moet leggen. Een nadeel is juist dat je zelf niet de eigenaar bent van de auto, ook zul je dit na het aflopen van het contract niet worden. Bovendien bouw je geen schadevrije jaren op als je kiest voor Private Lease. 

 

Lenen

Met behulp van een lening is het mogelijk om een auto te kopen, je hoeft dan dus niet te sparen. Hierbij kun je kiezen voor een persoonlijke lening. Het leenbedrag, de rente en de looptijd bij het afsluiten is vastgelegd. Je betaalt de auto met behulp van het leenbedrag. Vervolgens zul je elke maand een vast bedrag moeten betalen aan zowel aflossing als rente. Je weet dus precies waar je aan toe bent bij de lening. Ook zul je eigenaar worden van de auto en zul je schadevrije jaren opbouwen. Wel is het duurder dan wanneer je met spaargeld een auto koopt. Bovendien moet je na de aankoop van je nieuwe vierwieler nog maanden lang aflossing en rente moeten betalen als je een lening hebt afgesloten. Daarnaast zullen de kosten voor de verzekering en het onderhoud voor jezelf zijn. 

 

Sparen

Een andere manier om een nieuwe auto te kunnen financieren is door te sparen, wat financieel voordelig is. Dit komt doordat je zelf voor het geld zorgt, waardoor je geen extra kosten zult hebben. Wel kost sparen vrij veel tijd en discipline om het nodige bedrag bij elkaar te kunnen sprokkelen. Eén van de voordelen van het kopen van een auto met je spaargeld is dat je na de aankoop maandelijks minder kosten zult hebben dan bij Private Lease en een persoonlijke lening. Ook zul je de eigenaar van het voertuig zijn en zul je schadevrije jaren opbouwen. Nadelen zijn dat je tijdig geld opzij zal moeten zetten om te kunnen sparen, terwijl je zelf de kosten voor verzekering en onderhoud zult moeten betalen.