Om de levensduur van je auto te verlengen is goed onderhoud noodzakelijk. Een regelmatige onderhoudscheck is dan ook aan te raden. Wanneer je hiervoor auto-onderdelen nodig hebt is het de moeite waard om hiernaar online op zoek te gaan. Dat geldt voor zowel nieuwe als voor tweedehands onderdelen.

De voordelen van tweedehands auto-onderdelen

Je hebt misschien de neiging om je zoektocht te beperken tot nieuwe onderdelen, maar dan mis je de voordelen die de tweedehands markt te bieden heeft. Heb je een vrij bekend automerk? Dan weet je zeker dat er een groot aanbod aan tweedehands materialen beschikbaar is. Dit kan zelfs aanzienlijk schelen in levertijden. Daar waar je voor een nieuw onderdeel misschien wel een week moet wachten op je bestelling, heb je een tweedehands onderdeel binnen enkele dagen in huis. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens op Autoparts24.nl, met een assortiment van meer dan 3,5 miljoen onderdelen. De kans van slagen wordt zo wel heel groot! Maar dat is niet het enige voordeel van tweedehands auto-onderdelen. Ook de prijs is hier vaak een belangrijk aspect. Het verschil tussen prijzen voor nieuw en voor tweedehands kunnen aanzienlijk schelen. Is je auto van een minder courant merk? Dan verwacht je misschien dat je vanwege het beperkte aanbod alleen nieuwe onderdelen zal kunnen aanschaffen. Maar juist voor oudere auto’s, die inmiddels uit de productie zijn genomen, is de tweedehandsmarkt een uitkomst. Via sloperijen kun je dan opeens onderdelen vinden waarvan je niet had verwacht die nog te kunnen vinden.

Vergelijk om nog meer te besparen

Als je op de kleintjes let, is het de moeite waard om eerst de prijzen te vergelijken voordat je tot aanschaf overgaat. Online kun je dit makkelijk doen bij verschillende sloperijen tegelijk. Dat maakt online vergelijken dus een stuk makkelijker dan vergelijken bij fysieke winkels. En daar hoef je je stoel niet eens voor uit te komen! Daarbij kun je niet alleen vergelijken op prijzen, maar ook op bijvoorbeeld levertijd. Met expreslevering heb je je bestelling dan al binnen een of twee dagen in huis. Zo kun je snel verder met sleutelen!