Ben jij toe aan een nieuwe auto? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar de auto die bij jou past! Maar hoe weet je welke auto geschikt is en wat de mogelijkheden allemaal zijn. Misschien heb je wel de luxe dat je een auto via het werk kunt leasen of misschien ga je voor een private lease. Kortom, allemaal dingen waar je over na zou moeten denken wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe auto. Om ervoor te zorgen dat je zoektocht een stukje gemakkelijker wordt, hebben we een aantal praktische tips voor je die je hierbij kunnen helpen. Dus ben jij op zoek naar een nieuwe of tweedehands auto? Let dan goed op!

 

Auto kopen of leasen

De eerste vraag die jij jezelf zou moeten stellen, is of je een auto gaat kopen of wilt gaan leasen. Kies je voor het kopen van een auto, dan dien je natuurlijk zelf de volledige koopsom van de auto te voldoen. Ga je een auto leasen, dan betaal je hier maandelijks een vast bedrag voor. Houd er daarbij wel rekening mee, dat wanneer je kiest voor een operational lease, hier alle kosten bij in zitten, maar je ook kunt kiezen voor een financial lease, waarbij je ook zelf voor je verzekering moet zorgen. Nu valt het afsluiten van een verzekering voor je auto nog wel mee. Je kunt namelijk zowel je auto- als ook zorgverzekering vergelijken via het internet. Zo zie je direct de verschillende mogelijkheden en daarbij horende prijzen. Zo hoef je dus niet bang te zijn dat je teveel betaald.

 

Bepaal het budget

Kies je ervoor om een auto te kopen, dan is de kans vrij groot dat je op voorhand al een bepaalde voorkeur hebt. Vooral mannen zijn vaak dol op snelle sportwagens. Neem bijvoorbeeld het nieuwste model van Audi of Mercedes. Maar of dit ook kostentechnisch mogelijk is, dat is vaak een tweede. Houd er ook rekening mee dat een duurdere auto ook duurder is qua onderhoud. De remschijven van een renault twingo uit 2011 vervangen is natuurlijk iets voordeliger dan wanneer het gaat om de remschijven van een Audi RS6. Ook wanneer je een auto gaat leasen zal je moeten berekenen of de maandelijks te betalen kosten binnen je budget passen. Voor een degelijke gezinswagen betaal je namelijk in de lease al snel 400 tot 600 euro per maand.

 

Welke wensen heb je?

Je hebt inmiddels een budget voor jezelf in je hoofd, maar daar horen natuurlijk ook bepaalde wensen bij. Kies je voor een wat luxer model auto of ben je tevreden met een wat goedkoper merk. Je kunt je voorstellen dat je voor hetzelfde geld een wat goedkoper merk kunt kopen die veel meer opties heeft, dan wanneer je een duurder merk kiest. Vraag jezelf dus af of jij het belangrijk vindt dat je beschikt over onder andere stoelverwarming of dat je het aantal pk’s belangrijker vindt? Op basis van je wensen en je budget kun je gericht op zoek gaan zodat je uiteindelijk verschillende auto’s kunt proberen.